Skip to content
Főoldal / WRC / Breen vezet a Finn Rallyn

Breen vezet a Finn Rallyn

Breen Finn Rally Hyundai i20 WRC
Fotó: Hyundai Motorsport

A pénteki nap után az első öt versenyző nyolc másodpercen belül van.

A rendhagyó módon ősszel zajló Finn Rally pénteken hat szakasszal vette kezdetét – a nap végén már sötétben kellett versenyeznie a WRC mezőnyének.

Craig Breen úgy tűnik komolyan gondolta, hogy megszerezné első WRC győzelmét. A pénteki nap után az ír versenyző vezet, előnye 2,8 másodperc csapattársa, Ott Tanak előtt. A nap nagy részében Tanak állt az élen, az utolsó gyorson előzte meg Breen.

A harmadik helyen többször is helycsere volt Elfyn Evans, Kalle Rovanpera és az újra WRC-vel induló Esapekka Lappi között. A nap végén Evans áll a tabella harmadik helyén, megelőzve a születésnapos Rovanperát és Lappit. Az első őt versenyző nyolc másodpercen belül van.

Thierry Neuville már nagyobb, harminc másodperc feletti hátránnyal a hatodik. Őt a címvédő Sébastien Ogier követi. Takamoto Katsuta az első szakaszt megnyerte, a következőn azonban nagy sebességgel megpördült, szerencséjére nem talált el semmit. Utána visszább vett a tempóból, így a nyolcadik helyen áll. A pontszerzők sorát Gus Greensmith és Adrien Fourmaux zárja.

A WRC2-ben Teemu Suninen vezet Mads Ostberg és Nikolay Gryazin előtt. A WRC3-ban a hazaiak dominálnak, Emil Lindholm áll az élen Mikko Heikkila és Teemu Asunmaa előtt.

A verseny egyetlen magyar indulója, a Szabó Zoltán-Szabó Krisztián duó az abszolút 33. helyről várja a Finn Rally szombati napját.

WRC Finn Rally állása a pénteki nap után:

1. Breen/Nagle (Hyundai) 43m51.3
2. Tänak/Järveoja (Hyundai) +2.8
3. Evans/Martin (Toyota) +6.1
4. Lappi/Ferm (Toyota) +6.7
5. Rovanperä/Halttunen (Toyota) +7.9
6. Neuville/Wydaeghe (Hyundai) +31.3
7. Ogier/Ingrassia (Toyota) +33.6
8. Katsuta/Johnston (Toyota) +46.9
9. Greensmith/Patterson (M-Sport Ford) +1:20.6
10. Fourmaux/Coria (M-Sport Ford) +1:48.9