Skip to content
Főoldal / WRC / Breen: Szükségem volt erre

Breen: Szükségem volt erre

Breen Svéd Rally
Fotó: Hyundai Motorsport

Craig Breen második helye a Svéd Rallyn segített neki kitörölni a nehéz 2022-es szezon emlékeit.

Az ír egy évvel korábban felbontotta az M-Sport Forddal kötött szerződését, hogy az idei szezonban részprogramban térjen vissza a Hyundai Motorsporthoz. A második hely Umeå-ban szinte tökéletes módja volt annak, hogy újraindítsa kapcsolatát a koreai gyártóval.

„Szükségem volt erre – mondta Breen a WRC hivatalos honlapjának. „Nehéz év volt a tavalyi, néhány meglehetősen sötét nappal. Ide akartam jönni, hogy újrakezdhessem. Ez sikerült, és nagyon-nagyon jó érzés.”

Breen a verseny első felében vezetett, mielőtt megadta magát a rohamozó Ott Tanaknak, ironikus módon azzal a Ford Puma Rally1 Hybriddel, amelyből a tavalyi szezonban kiszállt (és a Tanak által megüresedett i20 N Rally1-be ült).

„Ez a hétvége visszahozta az összes igazán erős érzést, amit ez a sport iránt érzek” – mondta Breen. „Emlékeztetett arra, hogy miért kelek fel és dolgozom ezért nap mint nap. A télen rengeteget dolgoztam, és mindig is tudtam, hogy ez lehetséges – mindig is tudtam, hogy bennem van ez a sebesség és ez a teljesítmény. Ahogy korábban is mondtam, szerencsés srác vagyok, akinek van itt egy második esélye. Tudtam, hogy mire vagyok képes, és ez a verseny bebizonyította ezt.”

A Hyundai Motorsport még nem erősítette meg melyik lesz a következő versenye Breennek az i20 N Rally1 volánja mögött.