Skip to content
Főoldal / WRC / Breen: A Finn Rallyn jó esélyünk lehet a győzelemre

Breen: A Finn Rallyn jó esélyünk lehet a győzelemre

Craig Breen i20 WRC
Fotó: Hyundai Motorsport

Craig Breen úgy véli, hogy a jövő heti Secto Automotive Finn Rally jó lehetőség lehet, hogy megszerezze első győzelmét a WRC-ben.

Craig Breen remek formában van, az utolsó két versenyén, az Észt Rallyn és az Ypres Rallyn is a második helyen végzett. Finnországban pedig hasonló pályák várják mint amik a Észtországban voltak és Breen javítani szeretne a 2016-os harmadik helyén.

„Párosként képesek vagyunk jól szerepelni az ilyen típusú versenyeken és úgy gondolom, hogy ez egy újabb erős verseny lehet számunkra a jelenlegi formánkat figyelembe véve. Még mindig az első győzelmemért hajtok – úgy tűnik, mintha egy ideje elkerülne minket, de egyre közelebb kerülünk, és Finnország az egyik legjobb lehetőséget kínálja idén” – kezdte a Hyundai Motorsport ír versenyzője a WRC hivatalos honlapjának.

Breen tízszer vett részt a Finn Rallyn, de azok a hagyományos nyári időben voltak. (Első szakaszgyőzelmét is a Finn Rallyn szerezte 2016-ban.) A jövő heti őszi verseny teljesen más lehet, ami a pályákat és az időjárás illeti.

„Kicsit trükkös lesz odamenni. Több mint két éve nem jártunk ott, és egy WRC pilóta számára furcsa, hogy ennyi ideig nem voltunk Jyväskyläban. Nem sokat tudunk a körülményekről. A pályák lazábbak lehetnek a megszokottnál, trükkös rally lehet. Gondolom, mivel senki sem versenyzett októberben a Finn Rallyn, így kicsit egyenlőbbek lehetnek a feltételek.”

„De ennek is van hátránya. Ezt a versenyt ismerem a legjobban. Tízszer indultam, jó lett volna annyi (nyári versenyes) tapasztalatot felhasználni. Oké a dolgok kicsit mások lesznek, de attól még egy Finn Rally lesz és nagyon élvezetes lesz” – zárta Breen.