Skip to content
Főoldal / Gokart / Bors Bertold második helyezéssel tért vissza

Bors Bertold második helyezéssel tért vissza

Bors Bertold Bruck

Nyolc hónap szünet és egy rövid rallycross kitérő után visszatért az MNASz Gokart Országos Bajnokság DD2-es kategóriájába Bors Bertold. A bajnoki címvédő az időmérőt, az elődöntőt és a döntőt is megnyerte, a szuperdöntőben pedig a második helyen végzett. Az MHH Kart Team versenyzője így az összesített értékelésben is második lett. 

Az idei versenyszezont az Országos Rallycross-bajnokság Swift Hibrid RX Kupájában kezdte Bors Bertold, ahol az első futamon győzelmet aratott. Az MHH Kart Team azonban úgy döntött, hogy a fejlődése érdekében visszatérnek a gokarthoz és a DD2-es kategóriához. 

Nem volt könnyű dolga a bajnoki címvédőnek, hiszen a sorozat harmadik fordulóján csatlakozott vissza, ráadásul a tavalyi Rotax Max Grand Finals óta, vagyis nyolc hónapja, nem ült gokartban. A kihagyás azonban nem nagyon látszott rajta, hiszen az időmérőt, az elődöntőt és döntőt is megnyerte, a szuperdöntőben pedig második lett. 

„A szombati nap még nagyon a visszaszokásról szólt – mosolygott Bors Bertold. – Vasárnap engem is meglepett, hogy megnyertük a warm upot. Az időmérőn pedig három és fél tizeddel voltam a leggyorsabb. A szerelőmtől háromszor is megkérdeztem az időmet, mert én sem mertem elhinni. 

Az elődöntő és a döntő is jól sikerült. A szuperdöntőben a rajtnál befulladt a motorom és visszaestem a második helyre. Végig szoros csatában voltunk. A brucki pályáról tudni kell, hogy nyáron szélárnyékban nagyon hamar elkoptatja a gumikat, ezért kicsit le kellett maradnom, hogy visszahűljenek. Az utolsó körökben szerettem volna támadni, de az ellenfelem is rutinos volt és zárta az íveket, így második lettem. 

Nagyon örülök, hogy ilyen jó eredménnyel tértem vissza. A bajnokságért a két kihagyott verseny miatt már nem tudunk harcolni, de minden futamon szeretném a legjobb formámat hozni és mind az MHH Kart Teamnek, mind pedig a Brilliant Driver Programnak a lehető legjobb eredményt elérni.“

Bors Bertold, MHH Kart Team, DD2 eredmények
Résztvevők: 5
Időmérő: 1.
Elődöntő: 1.
Döntő: 1. (leggyorsabb kör)
Szuperdöntő: 2.
Összesített eredmény: 2.  

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program