Skip to content
Főoldal / ERC / Bessenyey és Érdi az Acropolis Rallyn

Bessenyey és Érdi az Acropolis Rallyn

bes-janA legendás versennyel folytatódik a rally Európa-bajnokság, ahol két magyar párosért szoríthatunk. Az Akropolisz Rally előzetese. Az ERC harmadik versenyére több, mint másfél hónap szünet után kerül sor Görögországban. A WRC naptárából idén kikerült az Akropolisz Rally, de az ERC szervezői lecsaptak rá, így egy újabb patinás versennyel bővült a sorozat.
A szervezők azonban nem ülnek a babérjaikon, számos újdonsággal készülnek az idei versenyre. Ezek közül a legfontosabb, hogy az első napon aszfalton versenyezhetnek az indulók és csak másnap vár a mezőnyre a legendásan autógyilkos görög murva. A verseny másik érdekessége a 10. szakasz lesz, amely Korinthos utcáin fog kanyarogni a tenger mellett. Ráadásul murva gumikkal kell abszolválni az 1,2 km hosszú pályát.

Fotó: www.fiaerc.com

Az ERC történetének nem éppen legnépesebb mezőnye gyűlt össze az első murvás futamra. Ugyanis 29 páros adta le a nevezését a versenyre.
A magyar színeket a Bessenyey Zoltán-Nyirfás „Yulianna” és ifj. Érdi Tibor-Táborszki Attila párosok fogják képviselni. Eddig mindkét páros csak a Janner Rallyn indult idén, ami mindegyikük számára balszerencsésen alakult. Bessenyeyéknek hat ellenfelük lesz a 2WD kupában. Érdiéknek pedig öt ellenfelük lesz a szériaautó kupában.
Érdekesség, hogy 17-en neveztek a legnagyobb, RC2-es kategóriába.
Az Akropolisz Rally legnagyobb esélyese a lettországi versenyt is megnyerő Lappi a gyári Skodaval. Csapattársa, Wiegand mellett Kajetan Kajetanowitz (Ford Fiesta R5) lehet a fiatal finn legnagyobb ellenfele. Az ERC-re visszatérő portugál Bruno Magalhaes is okozhat meglepetést a Peugeot 207 S2000-essel.
Itt fog bemutatkozni az ERC-n a Peugeot 208 T16 R5. Ráadásul mindjárt kettő Peugeot 208 T16 R5 lesz a mezőnyben, ugyanis Craig Breen mellett Kevin Abbring is egy ilyen autóval indul.