Skip to content
Főoldal / WRC / Bemutatkozott a WRC 2022-es mezőnye

Bemutatkozott a WRC 2022-es mezőnye

WRC 2022
Fotók: Red Bull

Ünnepélyes keretek között Salzburgban mutatták be autóikat a csapatok a rally világbajnokság rajtja előtt.

A WRC új hibrid korszakában ma először volt együtt látható a három csapat autója. Az FIA elnöke, Mohammed Ben Sulayem jelenlétében a regnáló bajnok Toyota Gazoo Racing, a Hyundai Motorsport és az M-Sport Ford bemutatta lenyűgöző, vadonatúj autóit, amelyek 13 fordulóban versenyeznek majd négy kontinensen.

A bajnokság 50. szezonjában a WRC jelentős környezeti változásokon megy keresztül, mivel az FIA új műszaki szabályai egy fenntarthatóbb jövő felé terelgetik a sorozatot.

Az új hibrid autók egy 100 kW-os villanymotort ötvöznek a versenyeken bevált 1,6 literes turbófeltöltős benzinmotorral, amely 2011 óta hajtja a sportág csúcskategóriás autóit. A csomag a csúcsteljesítményt több mint 500 LE-re emeli, miközben csökkenti a káros károsanyag-kibocsátást is.

Ben Sulayem elnök, aki maga is volt WRC-versenyző, így nyilatkozott: „A Rally1 új korszakának mai elindítása nagyon büszke és jelentős pillanat az FIA és az egész rally család számára, és szeretnék gratulálni a WRC Promóterének, amiért nagyszerű show-t nyújtott a rajtnál a bajnokság 50. jubileumi szezonjában.”

„Az FIA új technikai szabályai iránti lelkesedés az elmúlt hónapokban erősen megnyilvánult, és az esemény tovább erősítette a csapatok és a gyártók lendületét, hiszen a Monte-Carlo Rally már csak néhány napra van hátra.”

„Amellett, hogy a hibrid technológia új, dinamikus teljesítményszintet és biztonsági fejlesztéseket ad hozzá, a Rally1 autói 100 százalékban fenntartható üzemanyagot használnak majd, és folyamatban van a munka a nagyobb fenntarthatóság elérése érdekében a sorozat minden egyes fordulójának megszervezésében. Izgalmas szezon elé nézek!”