Skip to content
Főoldal / WRC / Bejelentette 2023-as felállását a Toyota

Bejelentette 2023-as felállását a Toyota

Toyota 2023
Fotó: Toyota Gazoo Racing

Takamoto Katsuta feljebb lép. A csapat három autót indít a WRC 2023-as szezonjában négy párossal.

A Toyota Gazoo Racing jövő évi felállásában nagy meglepetések nincsenek. A címvédő Kalle Rovanpera – Jonne Halttunen kettős mellett az Elfyn Evans – Scott Martin duó is teljes szezont teljesít a Toyota GR Yaris Rally1 Hybriddel. Sébastien Ogier Vincent Landaissal idén is rész szezont teljesít. Ogier váltótársa pedig a feljebb lépő Takamoto Katsuta – Aaron Johnston páros lesz. Ezzel az is eldőlt, hogy Esapekka Lappinak nem maradt hely és vélhetően valóban a Hyundainál folytatja.

Katsuta azokon a versenyeken, ahol Ogier is indul – hasonlóan az idei évhez – a főcsapaton kívül indul majd.

„Nagyon jó, hogy Takamotót a fő csapatunkban üdvözölhetjük, hogy Sébastiennel osztozzon az autónkon, miközben egy teljes szezon tapasztalatát is megszerezheti. Úgy gondoljuk, hogy eljött az ideje, hogy megtegye ezt a lépést: 2022-ben ő volt a WRC legkövetkezetesebb pontszerzője, így bízunk benne, hogy jó pontokat tud hozni a csapatnak. Csapatként rendkívül jó szezont zártunk 2022-ben. Nagy kihívás lesz mindhárom bajnoki címet megnyerni zsinórban harmadik alkalommal, de a következő szezonban mindenképpen ez a célunk, és ennek eléréséhez továbbra is együtt kell dolgoznunk” – mondta Jari-Matti Latvala a bejelentés kapcsán.

Katsuta számára ez egy valóra vált állom:
„Nagyon izgatott vagyok, hogy megtehetem ezt a következő lépést a karrieremben. Az, hogy ilyen szerepet kapjak a csapatnál, nagy cél volt számomra, és szeretném megköszönni a Toyoa Gazoo Racing Racingnek, hogy ilyen csodálatos lehetőséget adott nekem. Természetesen ez egy kicsit nagyobb nyomással jár majd, mint korábban, de nagyon motivált vagyok, hogy továbbra is keményen dolgozzak, hogy készen álljak a következő szezonra, és a lehető legjobb munkát végezzem a csapat számára.”