Skip to content
Főoldal / ERC / Basso nyert, a Bessenyey Zoltán-Nyírfás Julianna páros Európa-bajnok

Basso nyert, a Bessenyey Zoltán-Nyírfás Julianna páros Európa-bajnok

csucsu-sanremo Egy legendás versennyel folytatódott a rally Európa-bajnokság, a Sanremo Rallye-n ismét szurkolhattunk a magyaroknak. Ráadásként videó a versenyről, amiben Puskádiék és Csucsuék is benne vannak.

A már Európa-bajnok Jan Kopecky el sem utazott Olaszországba, ellenben a csapata igen, mivel Esapekka Lappit elindították a versenyen. Az ERC élmezőnyéből Bryan Bouffier, Craig Breen képviseltette magát, valamint elindult a kétszeres Európa-bajnok Basso is. A magyar színeket most csak két páros képviselte: a Puskádi János-Gódor Barna páros és a Lukács „Csucsu” Kornél-Mesterházi Márk duó. Csucsuéknak már a verseny előtt akadt, gondjuk mivel a Citroen C2 első lökhárítóját nem találták szabályosnak, de végül megoldódott a probléma és elindulhattak a fiúk. A verseny nehézségéről mindent elmond, hogy a leghosszabb 55km-s gyors 70 oldal lett Márk A5-ös füzetébe és 2,5 óra alatt végeztek a felírással.
Bouffier kezdett a leggyorsabban, de szárnyalása nem tartott sokáig. A harmadik szakaszon egy rosszul felírt kanyarban későn kezdett fékezni és eltalált egy korlátot, emiatt eltört a jobb hátsó felfüggesztése. Ezt a szervizben orvosolták. Ekkor Andreucci állt az élre és a nap végére 16 mp-re növelte az előnyét, még úgy is, hogy az utolsó szakaszon elütött egy rókát. Basso zárta a napot a második helyen, megelőzve Scandolat. Breen az utolsó szakaszt teljesítette még a sérült autóval, de utána kiállt. Puskádiék a 23. helyen álltak az első nap végén, míg Csucsuék a 26. helyen. Mivel a kétkerekes kupában a 13. helyen álltak, amiért nem jár pont a Bessenyey Zoltán-Nyírfás Julianna duó bebiztosította Európa-bajnoki címüket.

csucsu-sanremo
Másnap az első körben Bouffier mindent beleadva próbálta ledolgozni a hátrányát, ennek eredményeképpen az első három szakaszt meg is nyerte. A napot még az élen kezdő Andreucci a harmadik gyorson előbb defektet kapott majd meg is forgott, így a 11. helyre esett vissza. Scandola már a nyitó szakaszon defektet kapott, ami miatt visszaesett a 8. helyre. Majd a Skoda hűtővize forrt fel, így fel kellett adniuk a versenyt. Így Basso állt az élre, akinek nem remegett meg a lába és harmadszorra is megnyerte a Sanremo Rallye-t. Bouffier felzárkózott a második helyre, lőtávolságba Bassotól. Az utolsó gyors előtt már csak 7 mp volt az előnye az olasznak, de Bouffier az utolsó szakaszon defektet kapott és visszaesett a negyedik helyre. Így végül az utolsó szakaszt megnyerő Lappi jött be a második helyen. Perico állhatott a dobogó alsó fokára. Puskádiék végül feljöttek a 18. helyre, míg az abszolút 23., 2WD kupa 12. helyén fejezték be a versenyt.

Végül pedig egy videó a versenyről, amibe Puskádiék és Csucsuék is szerepelnek: