Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Barreda Bort és Sousa nyerte a Dakar Rally első szakaszát

Barreda Bort és Sousa nyerte a Dakar Rally első szakaszát

P1260757 Már az első nap is izgalmasan alakult a 2014-es Dakar Rally első napján, ahol meglepetés győzelmek születtek. Somfai Mátyás pedig a 9. lett!
Az első szakaszon Argentínában kellett egy 180 km-es szelektívet teljesíteni Rosario és San Luis között.
A motorosoknál Barreda Bort volt a leggyorsabb a Hondával, megelőzve a KTM-es Comat és a Yamaha-s Desprest. Nem volt mindenkinek gondtalan napja. Pain a szakasz 18. km-énél elesett, de szerencsére tudta folytatni és végül a 16. lett. Rodriguesnek is voltak gondjai több mint 9 percet vesztett. Dési János a 104. lett, míg Saghmeister Gábor a 108.
A quadosoknál Casele nyert, míg az élete első Dakaros szakaszát teljesítő Somfai Mátyás a 9. lett.
Az autósoknál is hozott izgalmakat a nap. Chicheritnek már etapon féltengely törése volt. Robby Gordonnak a tervezett fél órával később rajtolt el és utána is voltak gondjai. Az első ellenőrző ponton is csak 50.-ként haladt át. A gyári Forddal induló Alvareznek is voltak gondjai, rengeteg időt vesztett. A szakaszt meglepetésre Sousa nyerte a Havallal, megelőzve Terreanovát és Al-Attiyahot. De Villiersnek is volt egy pár perces megállása és csak a 27. helyen zárta a napot. A Sebestyén-Bognár-Ungvári trió az első ellenőrző pontnál a 109. helyen áll.
A kamionosoknál Loprais áll az élen a CP1-nél, megelőzve Van Vlietet és Versluist.