Skip to content
Főoldal / WRC / Az Ypres Rally kikosarazta a Barumot a 2022-es WRC futamért

Az Ypres Rally kikosarazta a Barumot a 2022-es WRC futamért

WRC Ypres Rally 2021 Thierry Neuville
Fotó: Hyundai Motorsport

A belgák és a csehek között dőlt el a WRC idei naptárában szereplő utolsó hely sorsa az előbbiek javára.

A tavaly októberben közétett naptárban volt egy meg nem nevezett verseny a 2022-es szezonra. Ma hivatalosan is a belgiumi Ypres Rallyt adták hozzá a rally világbajnokság idei szezonjához. Tavaly 35. országként rendezhettek WRC futamot a belgák, idén a 13 fordulós bajnokság kilencedik állomását tartják náluk augusztus 18-21. között.

1965-ben tartották meg először az Ypres Rallyt. Európa egyik legnehezebb aszfaltversenyén tavaly hazai közönség előtt Thierry Neuville nyert.

„Belgium valami egészen mást hozott tavaly a WRC-be a trükkös gyorsasági szakaszai és a pörgős formátuma miatt, ami azt jelentette, hogy senkinek nem volt ideje levegőt venni” – mondta Jona Siebel a WRC promóter részéről.

Az utolsó szabad hely sorsa az Ypres Rally és a Barum Czech Rally Zlín között dőlt el.

„Nagyon lenyűgözött bennünket a zlíni szervezőcsapat professzionalizmusa és tervei. A verseny továbbra is kulcsfontosságú esemény az FIA Rally Európa-bajnokságban, és nyitva marad az ajtó a WRC-s ambícióik előtt. Bízunk benne, hogy továbbra is együtt dolgozhatunk velük.”

„Az Ypres Rally Belgium rendkívüli körülmények között lépett be az elmúlt szezonban, és sikerült egy erős és innovatív eseményt lebonyolítania, amely bemutatta a belga rally DNS-ét. A Royal Automobile Club Belgium és a helyi szervező, a Club Superstage elhivatottságról és professzionalizmusról tett tanúbizonyságot annak érdekében, hogy egy csúcskategóriás WRC futamot rendezzenek, és örülök, hogy az esemény augusztusban visszatér a naptárba. Egy olyan rally nemzetben, mint Belgium, ez pozitív hír lesz a csapatoknak, a versenyzőknek és a szurkolóknak” – tette hozzá Andrew Wheatley.