Skip to content
Főoldal / ORB / Az utolsó gyorson fordított Jan Kopecky

Az utolsó gyorson fordított Jan Kopecky

Eger-Ózd Rally 2021

A Q8 Oils Eger-Ózd Rally összefoglalója.

A Q8 Oils Eger-Ózd Rally szombati napján a Turán Frigyes-Bagaméri László kettős nyerte a legtöbb szakaszt, szám szerint hármat. Ennek ellenére a nap végén Hadik-Kopecky-Turán volt az első három sorrendje, 3,3 másodperc választotta el őket.

Ma reggel újabb két szakaszt nyertek Turánék és ismét vezettek a versenyben, de Szarvaskőn lecsúsztak az útról. A páros nem sérült meg, de nem tudták folytatni a versenyt. Ekkor ismét a Hadik András-Kertész Krisztián duó került az élre.

Az utolsó körre a cseh versenyző más gumikkal jött ki mint a címvédő. Előbb 1,9 másodpercet, majd az utolsó szakaszon 5,8 mp-t adott Kopecky Hadiknak. Így az utolsó gyorson fordított és nyerte meg 2 másodperc előnnyel az Q8 Oils Eger-Ózd Rally-t Jan Kopecky Hadik András előtt. Csomós Miklós és Nagy Attila lett a harmadik.

Mads Ostberg és Torstein Eriksen motor gondokkal küzdve lett negyedik. Klausz Kristóf és Csányi Botond ért be az egri célba az ötödikként. Velenczei Ádám és Bacigal Igor saját bevallása szerint végig szenvedte a hétvégét, végül a hatodik helyen zártak.

Az ORC-ben Bacsa Tamás és Hanyik Gergely több mint 5 perces előnnyel nyert Alberti Szabolcs és Földi Niki előtt. Friedmann Zsolt és Kocsis György finiselt harmadikként.

A Peugeot 208 Kupában Német Gábor és Szőke Tamás diadalmaskodott, megelőzve az előző futamot megnyerő Hangodi Bendegúz-Bunkoczi László kettőst. Vogel Adrienn és Notheisz Ivett lett a harmadik.

A Mercarius Rally1 Bajnokság a Salgó Rally-val folytatódik júniusban.

Szombaton ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Péter nyert a Rally2-ben. Bakulya István Tatara Ákossal az oldalán zárt másodikként, megelőzve Zsebe Gábort és Mohácsi Lászlót.

Vasárnap a Rally3-ban szintén az utolsó gyorson dőlt el a győzelem sorsa. Itt Bíró Gergő és Bíró Balázs nyert 0,1 másodperccel Spéder Bence és Kozma Gábor István előtt. Mihálszki Csaba és Farkas Laura lett a harmadik.