Skip to content
Főoldal / WRC / Az M-Sport teljes szezonra szeretné Loeböt 2023-ra

Az M-Sport teljes szezonra szeretné Loeböt 2023-ra

Loeb
Fotó: M-Sport

Malcom Wilson minden WRC futamon indítaná a kilencszeres rally-világbajnokot, de valószínűbb, hogy ismét rész szezont teljesít majd.

Miközben Sébastien Loeb 2004 és 2012 között nyerte a bajnoki címeket, az M-Sport versenyzői voltak a legnagyobb ellenfelei. Bár a Ford 2006-ban és 2007-ben megnyerte a gyártók bajnokságot, nem nyert bajnoki címet egyéniben, amikor Loeb aktívan versenyzett.

Loeb idén már az M-Sport Ford Puma Rally1-ével versenyez és a szezonnyitó Monte-Carlo Rally-t megnyerte. Ez messze az M-Sport csúcspontjának bizonyult a szezonban: Craig Breen második helyezése az Szardínia Rallyn az egyetlen verseny, amelyen M-Sportos versenyző az első háromban végzett.

“Most értem igazán, miért veszítettünk el kilenc világbajnoki címet vele szemben. Mikor ezen a szinten versenyeztünk vele, a harmincas éveiben járt. Most 48 éves, és még mindig ezt csinálja. Tehát, hogy őszinte legyek, nagyon büszke vagyok arra, amit elértünk, amikor megnyerte azt a kilenc egymást követő bajnokságot, mert nagyon közel voltunk hozzá. És persze most, amikor vele dolgozol, rájössz, milyen jó, és még 10 évvel idősebb is” -kezdte Wilson a DirtFishnek.

Természetesen a 2023-as szezon is szóba került.

“Nem titok, hogy szeretném megtalálni a módját, hogy rávegyem őt több versenyre. Biztosan nem akar majd egy teljes bajnokságot csinálni, ami nagyon vonzó lenne számunkra, de ha sikerül megszereznünk néhány versenyre, akkor mindenképp élünk a lehetőséggel.”

Loeb jelenleg a tereprali-világbajnokságon is versenyez a Bahrain Raid Xtreme csapatában és az Extreme E-ben az X44-el. Ez nyilvánvalóan megnehezítené egy teljes szezonos programot, de Wilson tárgyalási képessége legendás.
Ha valaki meg tudja győzni, akkor az ő.
“Nem, azt hiszem, más munkái is vannak, és hogy őszinte legyek, nem hiszem, hogy egy teljes szezont akarna teljesíteni” – zárta Wilson.