Skip to content
Főoldal / WRC / Az M-Sport megnevezte 2023-as WRC2-es versenyzőit

Az M-Sport megnevezte 2023-as WRC2-es versenyzőit

Munster M-Sport
Fotó: M-Sport

Egy régi M-Sportos versenyző és egy újonc vág neki a szezonnak a Fiesta Rally2 volánja mögött.

Adrien Fourmaux vezeti majd az M-Sport csapatát a WRC2-ben, hozzá csatlakozik Grégoire Munster. A WRC2-es szezont mindketten a január végi Monte-Carlo Rallyn kedzik.

Az M-Sport továbbra is elkötelezett Fourmaux mellet, bíznak a benne rejlő potenciálban. A WRC2-es szezon a legjobb választás a képességei és tapasztalatai további fejlesztésére.

Gyakorlott aszfaltos versenyzőként Munster nemrégiben a WRC2 Open és Junior kategóriában lenyűgöző első helyezést ért el a Japán Rallyn, valamint első top tízes összesített helyezését a hetedik helyezéssel a Rally1-esek flottája mögött.

A fiatal luxemburgi a WRC2 Junior kategóriában két további dobogós helyezést ért el a Rallye Monte-Carlo és a belga Ypres Rallye-n. A csapat alig várja, hogy 2023-ban tovább fejleszthesse képességeit és elismeréseit.

Adrien Fourmaux:

„Nagyon örülök, hogy immár negyedik éve a csapat tagja lehetek, és alig várom, hogy jövő hónapban újra Monte-Carlóban lehessek. Közvetlenül karácsony után lehetőségünk nyílik egy versenyre a Fiesta Rally2-vel (A Jannerrallyen Ausztriában – a szerk.), ami tökéletes felkészülés lesz Monte-Carlóra. Szeretnék nagy köszönetet mondani a csapatnak, amiért bizalmat kaptam és lehetőséget, hogy 2023-ban versenyezhessek, és alig várom, hogy lássam, mit érhetünk el együtt.”

Grégoire Munster:

„A jövő évi terv az, hogy sok versenyen indulok a Rally2-ben, kihasználva a korábbi tapasztalataimat és felfedezve néhány versenyt először. Alkalmazkodnom kell az autóhoz, és szeretnék jól teljesíteni és jó eredményeket elérni. Az M-Sport egy igazi tehetséggyár; ha megnézzük Evanst, Tanakot, Neuville-t, ők mind az M-Sporttól jöttek. Szerintem ez a legjobb hely arra, hogy versenyzőként fejlődjek, a csapattal jó együtt dolgozni, az autó pedig erős. Jó szezon előtt állunk, így a hangsúly azon lesz, hogy maximalizáljam a csapatnál végzett munkámat, hogy tapasztalatot szerezzek és versenyzőként fejlődjek.”