Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Az M-Sport a Dakar Rally felé kacsintgat

Az M-Sport a Dakar Rally felé kacsintgat

M-Sport Dakar Rally
Fotó: M-Sport

A Ford Ranger alapjaira épített autóval indulnának a dél-afrikai Neil Woolridge Motorsport (NWM) csapattal közösen.

Az NWM egy világhírű tereprali csapat, ami az M-Sporthoz hasonlóan régóta kapcsolatban áll a Forddal. A dél-afrikai Pietermaritzburgba székelő csapat idén ünnepli 25 éves együttműködését a kék ovál márkájával.

A két csapat közti együttműködés keretében az M-Sport lesz az NWM európai központja és a Ford Ranger T1+ globális forgalmazója.

A Dakar Rally mindig is az M-Sport és az NWM régi vágya volt, és ez a partnerség megnyithatja az utat mindkét fél számára, hogy végre megvalósítsák céljukat, és végül összehozzanak egy versenyképes programot a győzelemért.

Az M-Sport és az NWM partnerségének első lépése az, hogy az M-Sport ügyféltámogatási programot indít az M-Sport dovenby-i székhelyén. Az ügyfélszolgálaton kívül az M-Sport együttműködik az NWM-mel az NWM Ford Ranger T1+ fejlesztésében, tesztelésében és a visszajelzések begyűjtésében. Az első NWM Ford Ranger T1+ várhatóan május végén érkezik Európába, és nem sokkal ezután tesztelésre és ügyfélprogramra is elérhető lesz.

„Én és Matthew nemrég Dél-Afrikában voltunk, hogy találkozzunk Neil Woolridge-dal és fiaival, hogy beszéljük a Ford Ranger T1+-ról. Jelentős és izgalmas lehetőség ez számomra, közel 45 rallyban töltött év után – a tereprali és a Dakar mindig is érdekelt. Ez egy olyan szakág, amelyet nem becsülök alá, és nagyon is tisztában vagyok vele, hogy több éves tapasztalatot és szakértelmet igényel” – kezdte Malcom Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatója.

„Az M-Sportnak és az NWM-nek közös a víziója, úgy érezzük, hogy kiegészítjük egymást. Az NWM Ranger határozott potenciállal rendelkezik, nagyon szilárd alapokra épül, Matthew látogatásunk során tesztelte az autót, és nagyon pozitívan értékelte tapasztalatait. Joggal mondhatom, hogy nem vagyok az, aki megretten a kihívásoktól, ez az, amit szeretek az autósportban, és nem titok, hogy van még tennivalónk, hogy megmérkőzzünk a rangos Dakar Rallyn. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy az M-Sportnak és az NWM-nek megvannak az eszközei és a know-how-ja ahhoz, hogy új magasságokba emeljék a Ford Ranger T1+-t” -zárta a szakember.

„Nincs semmilyen előzetes tapasztalatom T1+ autó vezetésével vagy üzemeltetésével kapcsolatban, de az első benyomás nagyon jó volt, ami nagyon fontos, hiszen jó alapunk van. Az együttműködésből úgy érezzük, hogy Neillel és csapatával közösen tovább tudjuk vinni a jármű fejlesztési programját. Alapvetően bátorít minket az a szilárd alap, amelyre az autó épül, és nagyszerű volt számunkra, hogy átérezzük, milyen is az autó. Ez egy nagyon új korszak kezdete az M-Sport számára, és izgatottan várjuk, hogy tanuljunk belőle, és meglássuk, mit hozhat a tudásunk a fejlesztési ciklusba” – tette hozzá, fia Matthew.

„Ez mérföldkőnek számít az NWM számára, és büszke pillanat számomra. Mindig is messziről csodáltam Malcolmot, és az M-Sportot, mindig is szívesen dolgoztam volna együtt velük. A T1+ Rangerünk az előző generációs Ranger megbízható és bevált alapjaira épül, és mint ilyen, új járművünket a versenytársakkal összehasonlítva kiváló kiindulási alapra helyezi. A Dél-Afrikai Tereprali Bajnokságot fogjuk teszthelyszínnek használni. Nagyon jó volt üdvözölni Malcolmot és Matthew-t a főhadiszállásunkon, és lehetőséget adni nekik, hogy lássák a Ranger T1+-t működés közben. Matthew felvetett néhány érdekes fejlesztési irányt, amelyek máris aláhúzták annak a szaktudásnak a jelentőségét, amelyet az M-Sporttal való partneri együttműködésünk révén behozunk” – zárta Neil Woolridge, az NWM tulajdonosa.