Skip to content
Főoldal / ORB / Az idei legjobbját várja magától Csucsu a 24. Mikulás Rallye-n

Az idei legjobbját várja magától Csucsu a 24. Mikulás Rallye-n

A szezonzáró futamra készül a Citroën Rally Team Hungary csapata.

Mindenki mosolyog, hiszen Lukács Csucsu Kornél egész évben a murvás rallyfutamot várta és Tóth Imivel mindketten arra jutottak a teszt után, hogy a Citroën C3 R5 szenzációs futóművével élmény lesz a Veszprém környéki futamon versenyezniük. Sajnos az érvényben lévő szabályzóknak megfelelően ez a verseny nézőktől elzárt, de remélhetőleg az interneten sokan követik majd az élő közvetítéseket és sokan szurkolnak csapatunknak.

Nehéz ERC futamon van túl a Citroënnel versenyző magyar csapat, ahol abszolút ötödik helyen végzett a Lukács Kornél – Tóth Imre egység. A murvás szezonzáróra kerül sor december első hétvégéjén, a Mikulás Rallye-n, amely futam évek óta szerepel a magyar ralinaptárban, de most először – a nyáron elmaradt Veszprém Rallye-t pótolva – került be a bajnoki értékelésbe.

A Citroën Rally Team Hungary párosa a hét közepén letudta a tesztet, ahol a hozzáértők számára meglepő módon nem az egész szezonban használt autóval gyakorolt Csucsu. A magyarázat kézenfekvő és Tagai Tamás hamar fel is fedte az igazságot: „Az egyik autónk Monzában van, a WRC3 bajnoki címéért küzd vele Marco Bulacia, míg a másik hazafelé tart a Kanári-szigeteki ERC futamról, így erre a versenyre béreltünk egy másik C3R5-öt a román DTO csapattól.”

A királyszentistváni teszt után a tapasztalt Tóth Imre is elismerően szállt ki a versenyautóból. „Kipróbáltunk pár dolgot a teszten, hiszen ez ugyanolyan ismerkedés lesz most majd, mint igazából az egész évünk volt. Nagyon fejlett technikát képvisel ez az autó, mindenen átmegy.”

Csucsu végig mosolygott: „Mentem már korábban Mikulás Rallye-n más típusú R5-ös autóval, ennek megfelelően volt egy elképzelésem arról, hogyan fog majd viselkedni murván a versenyautónk, de hihetetlen, hogy annál tízszer jobban mozog… A futóműve már-már aggasztóan jó 🙂 Mondom ezt azért, mert tényleg annyira átmegy mindenen, a futómű, a kerekek mindent kimozognak. Pont emiatt mondom, hogy figyelni kell a defektre, mert szinte észrevétlenül lehet kapni. Mindemellett akkor lennék elégedett, ha az idei legjobb eredményünkkel tudnánk befejezni a szezont.”

A 24. Mikulás Rallye vasárnap hét gyorsasági szakasszal zárja az idei rali bajnoki szezont.

A csapat partnerei: C Automobil Import Kft., TOTAL, LHG Kft., CsucsuR5, CHEVIGNON, Autószöv Gyöngyös, Vitex plus s.r.o., TAGAI RACING TECHNOLOGY, PIRELLI