Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / Az energiaválság miatt marad el egy rally

Az energiaválság miatt marad el egy rally

Egyik szomszédos országunkban mondták le a szeptemberi versenyt.

Szeptember 24-25. között került volna megrendezésre a OBM Bucklige Welt Rallye, mely az Osztrák Rally Bajnokságnak az utolsó előtti versenye lett volna és az Austrian Rally Challengenek is a része lett volna. A szervező Stenggg Motorsport Fanclubnak ma le kellett mondania a versenyt. Az ok abban rejlik, hogy a jelenlegi, energiaválság miatt a szükséges hatósági engedélyeket nem lehet garantálni, anélkül pedig nem lehet megrendezni a versenyt.

Willi Stengg, aki a csapatával szervezte a versenyt azt mondta: „Egy ilyen versenyt nem lehet egy pillanat alatt összehozni, így az elmúlt hónapokban gőzerővel dolgoztunk az előkészületeken. Azt már tudtuk, hogy 140 versenykilométer várt volna a versenyzőkre és a szervizpark Krumbachban lett volna. Az OBM Bucklige Welt Rallye hét települést érintett volna. Sajnos most már tudomásul kell vennünk a fennálló energiaválság tényét, és remélni, hogy jövőre ez az állapot javulni fog.” A verseny részben a korábbi Wechselland Rallye-k és OMV Rallye-k pályáit használta volna.

A nyolca futamosra tervezett Osztrák Rally Bajnokságban ez a második verseny idén, ami elmarad. A szezonnyitó Jännerrallye került korábban törlésre. A bajnokság így a tervek szerint október 21-22. között a Rallye W4-el zárul.