Skip to content
Főoldal / WTCR / Az Audi megnevezte a versenyzőit a WTCR 2019-es szezonjára

Az Audi megnevezte a versenyzőit a WTCR 2019-es szezonjára

Egy újonc és három korábbi futamgyőztes vezetheti az Audi RS3 LMS-eket.

Az Audi Sport mai sajtóközleményéből kiderült, hogy a túraautó-világkupa idei szezonjában Jean-Karl Vernay, Gordon Shedden, Frédéric Vervisch és Niels Langeveld vezeti majd az Audi RS3 LMS-eket. Az Audi Sport WTCR-es partnercsapatai továbbra is a Comtoyou Racing és a Leopard Racing marad, melyek két-két autót indítanak a szezonban.

Frédéric Vervisch tavaly hét dobogót szerzett a WTCR-ben, köztük a szezonzáró makaói hétvégén egy győzelmet. Az ő csapattársa lesz a Comtoyou Racing-nél az újonc Niels Langeveld. A 30 éves holland versenyző nevét 2016-ban ismerhettük meg a SEAT León Európa-kupán, amit abban az évben megnyert. Egy évvel később már a német TCR bajnokságban lett ötödik. Tavaly ugyanebben a bajnokságban két győzelmet szerezve lett harmadik a végelszámolásnál.

A Leopard Racing-nél marad a Jean-Karl Vernay-Gordon Shedden kettős. Vernay tavaly a WTCR-ben ötödik lett négy győzelemmel. Közben versenyzett a TCR Európa-kupán is, ahol három győzelemmel második lett. A háromszoros brit bajnok Shedden tavaly mutatkozott be a WTCR-ben egy polet és egy győzelmet szerzett, amivel a 13. helyen zárta első szezonját.

Így fest eddig a #WTCR2019SUPERGRID:
Hyundai Motorsport (Hyundai): Nick Catsburg, Augusto Farfus, Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini
Cyan Racing (Lynk & Co): Thed Björk, Yann Ehrlacher, Yvan Muller, Andy Priaulx
Sébastien Loeb Racing (Volkswagen): Mehdi Bennani, Rob Huff, Johan Kristoffersson, Benjamin Leuchter
Team Mulsanne (Alfa Romeo): Kevin Ceccon, Ma Qing Hua
Leopard Racing Team (Audi): Gordon Shedden, Jean-Karl Vernay
Comtoyou Racing (Audi): Niels Langeveld, Frédéric Vervisch