Skip to content
Főoldal / WRC / Az Alpine felfedte WRC-s és Dakar Rallys terveit

Az Alpine felfedte WRC-s és Dakar Rallys terveit

Alpine
Fotó: FIA ERC

A francia gyártó visszatérne a rallyba a legmagasabb szinten és a jövőben részt venne a Dakar Rallyn.

Az Alpine gazdag rallys múlttal rendelkezik, hiszen az 1960-as és 1970-es években az ikonikus A110-esével versenyzett a WRC-ben. Nemrég tért vissza a rally világába az új A110-es modelljének rally változatával, amely alkalmas az R-GT osztályban való versenyzésre.

Luca De Meo, a Renault vezérigazgatója az Alpine Forma-1-es bemutatóján a médiának nyilatkozva megerősítette, hogy a márka motorsportága, az Alpine egy elektromos járművel szeretne visszatérni a WRC-be. Az új Alpine A5 olyan modellt jelenthet a márkának, amelyre alapozhat egy jövőbeli WRC-t. A Dakar Ralyval kapcsolatban szűkszavú volt.

„Érdekel a felfedezés, még várni kell, hogy megtaláljuk-e a megfelelő feltételeket a rally világbajnokságon való részvételhez, de ezt elektromos autóval szeretném megtenni, ami manapság nem lehetséges. És a Dakart is meg akarom csinálni” – mondta De Meo.

Jelenleg a WRC nem engedélyezi a teljesen elektromos járműveket, bár a bajnokság idén megtette az első lépést ebbe az irányba a Rally1 szabályozásának bevezetésével, amely a hibrid meghajtású járművek köré épül.