Skip to content
Főoldal / WRC / Az Akropolisz Rally a WRC 2021-es naptárában!

Az Akropolisz Rally a WRC 2021-es naptárában!

Acropolis Rally
Fotó: Red Bull

A chilei verseny helyére kerül a naptárban az Istenek Rallyja.

A tavalyi évhez hasonlóan ismét törölni kellett a Chile Rally-t a koronavírus miatt hozott kormányzati intézkedések miatt. Így a rally világbajnokság tizedik fordulóját Görögországban rendezik, a chilei verseny időpontjában, szeptember 9-12. között.

Az Akropolisz Rally-t 1951-ben rendezték meg először, 1973-ban már a világbajnokság része volt. Összesen 38-szor volt WRC futam a verseny, utoljára 2013-ban. A nehézségéről híres murvás verseny szervezőivel a promóter több éves megállapodást írt alá.

A rajt a hagyományokhoz híven Athénban a Parthenonnál lesz. A pontos útvonalat később ismertetik.

„Meggyőződésem, hogy a chilei Motor Sport Szövetség és a szervező csapat erőfeszítései nem hiábavalók, és a jövőben esélyünk lesz megrendezni a Chile Rally újabb remek kiadását. A görögországi Akropolisz Rally-t – ami így lehetőséget kap a naptárba kerülésre – senkinek sem kell bemutatni. Ez egy legendás verseny a világ legnehezebb szakaszain. Olyan különleges emlékeim vannak róla, hogy 1970 és 1981 között öt alkalommal indultam versenyzőként, majd 1985-ben és 1986-ban megnyertem a Peugeot csapatfőnökeként. Öröm látni, hogy az Akropolisz Rally a legmagasabb szinten tér vissza” – mondta Jean Todt FIA elnök.

„Örülünk, hogy teljesíteni tudjuk ígéretünket a görögöknek és az autósport rajongó százezreknek világszerte. Görögország készen áll arra, hogy szeptemberben fogadja a világ minden tájáról érkező rajongókat, és bebizonyítsa, hogy ismét a nemzetközi események meghatározó szereplője lesz” – tette hozzá Lefteris Avgenakis sportminiszter-helyettes.