Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Autóval pingpongozás Coronel módra

Autóval pingpongozás Coronel módra

Fotó: Maxxis Dakar Team

Tom és Tim Coronel kalandjai a harmadik szakaszról.

Tim és Tom Coronel sikerrel vette a 2019-es Dakar Rally harmadik szakaszára előírt 331 kilométert, olyannyira, hogy az első 20-ba is befértek a Jefferies Dakar buggyval.

„Nagyon nehéz volt a szakasz első fele, ismét rengeteg hatalmas dűne volt. Ezeken mi okosan mentünk át, kicsit mindig megálltunk a tetején és megnéztük mit csinálnak lent a többiek. Úgy nézet ki a sivatag, mint egy csatatér, rengetegen elakadtak. Mi simán megelőztük őket balról és mentünk tovább.” -kezdte Tim Coronel, miután a 17. helyen teljesítették a szakaszt.

„A dűnék után bele kerültünk egy kiszáradt folyómederbe, ahová nem kellett volna. Nem volt elég széles a buggynkhoz, de én toltam neki. Úgy pattogtunk faltól-falig, mint egy pingponglabda. (Lásd a lenti videóban-a szerk.) Szerencsére 500 méter után kitudtunk ugratni belőle.”

„Ez sem egy tipikus Coroneles nap volt. Alap esetben a sivatagban szoktunk tölteni az éjszakét, egymást érik a problémák és órákon át szoktunk dolgozni. De egyenlőre semmi ilyesmi nem történt.”-vette át a szót Tom.

„Kétszer majdnem elakadtunk egy dűnén, de Tim okos volt és lefordultunk róla. Megtaláltunk egy remek ritmust, az autó pedig nagyon jól működik.”

Azért az utolsó 30 kilométerre is jutott valami; egy defekt.