Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / Ausztriában már bajnokot avattak

Ausztriában már bajnokot avattak

Simon Wagner

Nem pótolják az aspangi versenyt, így Simon Wagner a 2022-es osztrák rally bajnok.

Három hete mondták le az aspangi OBM Bucklige Welt Rallyet, mely az Osztrák Rally Bajnokságnak az utolsó előtti versenye lett volna. Kérdéses volt, hogy pótolják-e a versenyt. A bajnokságot vezető Simon Wagner a verseny törlése után azt mondta, nem szeretne így bajnok lenni, szeretné ha a 3-Städte-Rallye bekerülne a naptárba. Így lett volna esélye a 2016-os és 2019-es bajnok Hermann Neubauernek a fordításra.

A rally bizottság tegnapi ülése után már biztos, hogy nem kerül helyettesítő verseny a naptárba.

„Méltánytalan lett volna a helyi szervezőkkel szemben, ha a 3-Städte-Rallyet beiktatták volna az idei versenynaptárba. Mindenekelőtt Christian Schuberth-Mrlikkel, akinek a versenye, a Rallye W4 mindössze egy héttel a 3 Städte-Rallye után kerül megrendezésre” – mondta Willi Singer a bizottság elnöke.

Ez azt jelenti, hogy az Eurosol Racing Team Skodájával versenyző Simon Wagner a 2022-es osztrák rally bajnok. Idén először sikerült egy testvérpárnak az ÖRM-ben (Österreichische Rallye Meisterschaft) és a 2WD-ben is megnyernie a bajnokságot. Julian Wagner már a Rally Weizen bebiztosította a bajnoki címét 2WD-ben. A historicban is eldőlt a bajnokság, ott Lukas Schindelegger lett az idei bajnok.

 Az Osztrák Rally Bajnokság október 21-22. között a Rallye W4-el zárul.