Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / Ausztriában a szezonzáró is elmarad

Ausztriában a szezonzáró is elmarad

Klausz
Fotó: Harald Illmer

Az októberi Rallye W4-et is lemondták.  A szervező szerint egyszerűen túl sok tényező akadályozza a megvalósítást.

Az aspangi OBM Bucklige Welt Rallye után az októberi murvás Rallye W4-et is lemondták, ami a szezonzáró lett volna. Így a júliusi Rallye Weiz volt az utolsó osztrák bajnoki, amit megtartottak.

„A Rallye W4-et mindig a legmagasabb szinten és nagy személyes erőfeszítéssel szerveztem. Sajnos ebben az évben nem tudok megfelelni ennek”- kezdte Christian Mrlik, a verseny fő szervezője, akit amúgy is csak egy nagyon kis szervezői csapat vesz körül. „Nem vagyok hajlandó ezzel terhelni a családomat.” Ami érthető és elfogadható, mert a Rallye W4 egy nagy privát projekt, ami amúgy is rengeteg személyes energiát és időt vesz igénybe.

„Sajnos jelenleg nem a legjobb a támogatottság helyzete. Mindenki kialakíthatja a saját véleményét, hogy miért van ez így. Nem tudom, hogy belegondol-e valaki, mennyibe kerül csak a gyorsasági szakaszok versenyzésre alkalmas állapotba hozása, vagy az utána végzett takarítási munkák elvégzése. Az, hogy ilyenkor a versenyzők körében is sztrájkot hirdetnek a nevezési díjak csökkentése érdekében, nem segít és nem érthető, csak szomorú. Őszintén be kell vallanom, hogy a mindig is jól szervezett Rallye Weiz elszomorított. Az osztrák bajnokság mezőnye mindössze 34 csapatból állt, mert néhány pilóta egyszerűen bojkottálta a versenyt. Még mindig nagyszerű esemény volt a Historic Európa-bajnokság és a német Opel e-kupában való indulóknak köszönhetően. Sajnos a Rallye W4-en egyik sincs. Ráadásul gyakorlatilag mindenhol eldőlt a bajnokság. Ezt a döntést nagyon megnehezítettem magamnak, beszéltem a családdal, a barátokkal, a W4-es rallyt szervező csapattal és a versenyzőkkel is, és végül az ellene szóló érvek sajnos többségbe kerültek” – árulta el Mrlik.

A verseny jövője is szóba került: „2023-ra megpróbálom bővíteni a szervezői csapatomat, hogy tehermentesítsenek. Másrészt biztos vagyok benne, hogy az itteni rally ideje ismét jobbra fog fordulni.”

A fenti képen Klausz Kristóf és Csányi Botond úton a győzelem felé a tavalyi Rallye W4-en.