Skip to content
Főoldal / WTCR / Aurélien Panis Cuprával indul a WTCR-ben

Aurélien Panis Cuprával indul a WTCR-ben

Fotó: WTCR

Eddig nem tudtuk a szezonzáró időpontját most már az is kiderült.

A Comtoyou Racing tavaly négy Audit versenyeztetett a WTCR-ben, idén a szabályok egy típusból maximum négy autót engednek nevezni és mivel a WRT is indít indén két Audit, más megoldás után kellett nézni a csapatnak. Hamar meglett a megoldás konszernen belül, a Comtoyou Racing két Cuprát is indít az idei szezonban. Az első Cuprának meg is nevezték a pilótáját, aki nem más lesz, mint Aurélien Panis.

„Tavaly Pepe Oriolánál és a többi versenyzőnél láttuk, hogy kifejezetten gyors a Cupra minden pályán. Magabiztos vagyok, és boldog, hogy egy Cuprával versenyezhetek, illetve, hogy folytathatom a Comtoyou Racinggel. Tavaly nem volt könnyű a nulláról indulni, de nagyon sok hasznos dolgot tanultam, és top 10-es, illetve a végén top 5-ös eredményekért harcolhattam. A második évemben már a legjobbakkal akarok csatázni, és szeretnék felállni a dobogóra.”-mondta Panis.

A 24 éves francia versenyző idén télen sem unatkozott, részt vett az Andros Trophyn (jégrally bajnokság). Az elektromos autók között a harmadik lett, a szezonzárót a Stade de France-ban megnyerte.

Eddig csak azt tudtuk, hogy a WTCR 2019-es szezonja Sepangban fog véget érni. Ma a dátum is kiderült, december 13-15 lesz a szezonzáró időpontja. Mindhárom versenyt vasárnap fogják megtartani, az utolsó már villanyfényes verseny lesz. Ez lesz az első éjszakai verseny a WTCR-ben.