Auer nyert miután Di Resta elengedte

Fotó: DTM

Az időjárás alaposan megkeverte a DTM mai nürburgringi versenyét.

A Mercedes versenyzője, Lucas Auer várhatta a piros lámpák kialvását az első rajtkockából. A harmadik helyről induló Farfus remekül kapta el a rajtot a még vizes pályán és elsőként fordult az első kanyarban. Ezután Farfus magabiztosan építette ki előnyét a felszáradó pályán. Glock egészen addig az élmezőnyben autózott amíg hátulról el nem találták. A korábbi Formula-1-es versenyző megpördült és sok pozíciót vesztett. A bajnokságban második helyen álló René Rast szemmel láthatólag küzdött és fokozatosan bukta a pozíciókat, míg a pontversenyt vezető Ekström szépen lépdelt előre.

Már lett egy száraz ív a pályán, így a kerékcserére kilátogatók már a száraz pályás gumit tetették fel. Farfus és Ekström jött ki ebből a legrosszabbul, ugyanis közvetlenül a cseréjük után kezdett el esni az eső újra. Így pár kör elteltével jöhettek újra a boxba eső gumikért. Ezzel előbbi a győzelmet, utóbbi a bajnokság szempontjából fontos pontokat bukta el.

A kiállások alatt Di Resta megelőzte Auert, de Di Resta a verseny végén látványosan elengedte a bajnoki küzdelemben még érdekelt márkatársát. Auer ezzel idei harmadik győzelmét szerezte. A harmadik helyen is egy Mercedest, Robert Wickenst intettek le a kockás zászlóval. Érdekesség, hogy a stuttgartiak mind a hat autója pontszerző helyen végzett.

Auer jelenleg egy ponttal van lemaradva Ekström mögött, Rast hátránya négy pont a svédhez képest.

DTM Nürburgring 2017 1. futam végeredménye: