Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Andrew Short és Ross Branch a Yamahánál folytatja

Andrew Short és Ross Branch a Yamahánál folytatja

Fotó: Yamaha

A tereprali világkupán majd a Dakaron is indulnak.

A Yamaha megerősítette, hogy Andrew Short és Ross Branch csatlakozik hozzájuk a tereprali világkupán valamint a Dakaron.

Andrew Short 16 év supercross és motocross után 2017 végén indult első tereprali versenyén. 2018-ban első Dakarján a 17. lett. Egy évvel később már a hatodik helyen végzett a Dakar Rallyn. A Silk Way Rallyn második lett, míg a Marokkó Rallyt megnyerte. Az idei sivatagi shown a 10. lett a Husqvarnával.

„Nagyon örülök, hogy csatlakozhatok a Monster Energy Yamaha Rally Official Teamhez. Várom, hogy együtt dolgozhassak a csapattal, ami a múltban sok sikert ért el. Fő célom a 2021-es Dakar, de előtte még sokat kell dolgoznunk.”-mondta az amerikai versenyző.

Ross Branch volt az idei Dakar egyik nagy meglepetése. A botswanai versenyző hamar alkalmazkodott a szaúdi körülményekhez és megnyerte a második szakaszt. Bár később megsérült voltak további top tízes eredményei, végül a 21. lett. Az első Dakarján 2019-ben a 13. helyen ért be, ő volt a legjobb újonc.

„Azzal, hogy csatlakozhatok a Monster Energy Yamaha Rally Official Teamhez egy álom vált valóra. Az elmúlt években keményen dolgoztam azért, hogy egy gyári csapat tagja lehessek. A szakaszgyőzelem a Dakaron hatalmas löketet adott nekem, most a Yamaha támogatásával kíváncsi vagyok mit tudok elérni.”

Miután a tereprali világkupán is halasztottak el versenyt a koronavírus miatt, így előreláthatólag májusban a Rally Kazakhstan lesz az első versenyük az új csapatban.