Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Alonso: mi voltunk a harmadik leggyorsabb Toyota

Alonso: mi voltunk a harmadik leggyorsabb Toyota

Fotó: Toyota Gazoo Racing

A spanyol versenyző mesélt a 2020-as Dakar hatodik szakaszáról.

Az élete első Dakarját teljesítő Fernando Alonso a hatodik szelektíven 4 és fél perc hátránnyal zárt a győztes Stéphane Peterhansel mögött. Ez a hatodik helyre volt elegendő.

„Ez a nap egész jó volt, a tegnapi naphoz hasonlóan a ritmus is rendben volt. Jól éreztem magam és egész gyorsak voltunk. Ismét a top 6-ban végeztünk, ami remek eredmény. Az első három autó azonban külön ligában versenyez.”-kezdte a kétszeres F1-es világbajnok.

A Toyotások közül csak a címvédő Nasser Al-Attiyah és a hazai pályán versenyző Yazeed Al Rajhi volt gyorsabb nála. Csapattársai közül gyorsabb volt a Dakar-győztes Giniel de Villiersnél és Bernhard Ten Brinkénél is.
„Ha megnézzük, akkor láthatjuk, hogy mi voltunk a harmadik leggyorsabb Toyota. Ez kellemes meglepetés és hozzáad némi pluszt a mai naphoz. Fontos volt, hogy elkapjuk a ritmust és rátaláljunk az ideális tempóra. Nem voltak nagy gondjaink szerencsére és a defektet is sikerült elkerülnünk.”-folytatta Alonso.

„Az elmúlt két nappal elégedett vagyok, mert jól alakultak és több volt az olyan rész, ami feküdt nekem. A látási viszonyok nagyon fontosak – mint mondtam már az első napokban. Ha ez rendben van, ott tudunk lenni a legjobbak között. Ha azonban sok a por körülöttünk, akkor benne van a pakliban, hogy történik valami, mint az történt is a második szakaszon.”-tette hozzá a Le Mans-i 24 órást is megnyerő versenyző.

„Marc (Coma – a szerk.) mellettem tapasztalt a dűnékkel kapcsolatban, és tudja, hogy milyen tempóval kell átkelnünk rajta. A sziklákon sok problémája volt a Toyotának. Naponta két vagy három defekttel számolhattunk és ez egy nagyon komoly büntetést. Nem tudom miért megy jobban a dűnés részeken.”-zárta Alonso.