Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Alonso: “Intenzíven élem meg az élményt”

Alonso: „Intenzíven élem meg az élményt”

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Fernando Alonso mesélt a negyedik szakaszról.

A 2020-as Dakar Rally negyedik szakaszán az újonc Fernando Alonso a 13. lett Marc Coma navigálásával, hátrányuk 26 perc volt.

„Rengeteg minden történt ma, ez egy nagyon nehéz és hosszú szakasz volt. Több mint 10 órát töltöttünk az autóban. Érzésre jó volt, viszont a szakasz elején vesztettünk időt, mert el kellett engednünk Nassert és Yazeedet, akik mögöttünk jöttek. Aztán defektet kaptunk, így Peterhansel mögé kerültünk.”

„150 kilométerrel a vége előtt volt még egy defektünk, attól kezdve lassan kellett mennünk a sziklás helyeken, tehát nem volt egyszerű.”

„A két csapattársam egész karrierje során terepralizott, nyertek már Dakart is. Egyiküknek szintén nem volt pótkereke az utolsó 120 kilométerre (De Villiersnek volt három defektje – a szerk.). A bugyyk előnyben vannak az ilyen szakaszokon, mert ők könnyebben végig tudnak defekt nélkül menni az ilyen terepeken és a gumi nyomáson is tudnak állítani.”

„Talán a második héten a mi autónk számára lesz előnyösebb a terep. Néhány napon nekünk fog jobban feküdni a pálya, néhány nap másoknak. Próbálok a lehető legtöbbet tanulni, de nagyon stresszes volt pótkerék nélkül teljesíteni az utolsó 150 kilométert.”

„Kétségtelenül ez volt az eddigi legnehezebb szakasz. Mindig előre akarok kerülni, mert szerintem sok múlik azon, hogy a gyors versenyzők vagy a lassabb versenyzők között vagy-e. De ma a mögöttem lévők a lehető legrosszabbak voltak, tudtam, hogy időt fogok veszíteni az elengedésükkel.”

„Nem volt egyértelmű várakozásom, hogy milyen lesz a Dakar, ugyanis most veszek rajta részt először. Intenzíven élem meg az élményt, próbálok mindent magamba szívni és minden részletet teljes egészében akarok megélni. Voltak jobb és rosszabb napok, de négy intenzív szakaszon vagyunk túl és hálás vagyok ezért az élményért. „