Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Alonso: Borultunk, de összességében ez is egy jó nap volt

Alonso: Borultunk, de összességében ez is egy jó nap volt

Fotó: Toyota Gazoo Racing

A korábbi F1-es versenyző értékelte a 2020-as Dakar tizedik szakaszát.

Fernando Alonso és Marc Coma a mai szakasz rajtja után nem sokkal borult fel a Toyota Hilux versenyautóval (videók, képek az esetről ITT). Folytatni tudták, de több mint 1 óra hátrányt szedtek össze. Így az abszolút 10. helyről a 14. pozícióba csúsztak vissza.

„Jól vagyunk. A szakasz rajtja után azonnal borultunk egy nagyot, utána végig rossz passzban voltunk, de összességében ez is egy jó nap volt. Itt vagyunk és nem is vesztettünk olyan sokat – csak néhány helyezést.”-kezdte Alonso.

„Mindegy, hogy a 6. vagy a 13. helyen vagyunk, örülök annak, hogy egy újabb nehéz napot teljesítettünk a Dakaron. Tudom, ez volt a nap híre. Mindenhol rengetegen vártak minket. A 14. helyen vagyunk az összesítésben, ez csak egy kis visszaesés volt, de ilyen a Dakar.”

„Mások be sem tudták fejezni a szelektívet. Láttuk Nani Romát szerelni (váltó gondja volt a Borgwardnak – a szerk.). Szerencsések vagyunk, hogy eljutottunk a célba. Tudom, nem ilyen nyilatkozatot vártak, de én boldog vagyok a mai nappal is.”

„Örülök, hogy folytathatom a Dakart, hogy továbbra is részese lehetek ennek a kemény versenynek. Nem adjuk fel, de tudjuk, hogy ez nem egy sétagalopp. Hibázhatsz, de azt nem teheted meg, hogy nem próbálkozol. Ez most egy ilyen nap volt.”-mondta Alonso.