Skip to content
Főoldal / WRC / Aláírt 2020-ra Dani Sordo

Aláírt 2020-ra Dani Sordo

Fotó: Hyundai Motorsport

Jövőre hét versenyen láthatjuk a spanyolt.

Dani Sordot szóba hozták a Toyotával is, de a spanyol versenyző végül hosszabbított a Hyundai Motorsporttal. A felek egy éves szerződést írtak alá, melynek értelmében Sordo 2020-ban 7 WRC futamon indul. A 36 éves versenyzőnek ez lesz sorozatban a hetedik szezonja az alzenaui csapattal.

“Boldog vagyok, hogy sorozatban a hetedik szezont kezdhetem jövőre a Hyundainál. A csapat olyan lett, mintha a családom lenne, remek közös pillanataink voltak. A legemlékezetesebb az idei győzelem Szardínián, de az első szezonban elért kettős siker Németországban, szintén emlékezetes. Az i20 WRC nagyon versenyképes minden útfelületen, és úgy érzem soha nem voltam ilyen jó formában. Örülök, hogy 2020-ban hét versenyen állhatok rajthoz.” – mondta Dani Sordo.

“Dani megmutatta idén, hogy még mindig az egyik legversenyképesebb pilóta a világbajnokságon. Idei eredményei közül kiemelkedik a szardíniai győzelem, de a többi versenyen is nagyon jól szerepelt. Logikus döntés volt tőle, hogy egy újabb évet a csapatunkban tölt. Örülök, hogy jövőre is hét versenyen elindul velünk.” – mondta a Hyundai csapatvezetője, Andrea Adamo.

Dani Sordo jelenleg 10. a bajnokságban.