Skip to content
Főoldal / Tereprali / Al Rajhi nyert, Loeb növelte az előnyét a bajnokságban

Al Rajhi nyert, Loeb növelte az előnyét a bajnokságban

Al Rajhi Abu Dhabi Desert Challenge
Fotó: A.S.O./F.Marmolejo

Nasser Al-Attiyah baleset miatt kiesett a tereprali-világbajokság második versenyén, az Abu Dhabi Desert Challengen.

Az Abu Dhabi Desert Challengen sérülés miatt nem indult a motorosoknál a Dakart megnyerő Kevin Benavides, valamint Sam Sunderland sem. A versenyt Adrien Van Beveren nyerte a Hondával, a Husqvarnás Luciano Benavides előtt. Toby Price nagyot hajrázott az utolsó napon és lett harmadik, a bajnokságban pedig az élre állt. Ez volt Van Beveren második győzelme a világbajnokságon.

Az autósoknál az első kieső élmenő Guerlain Chicherit volt. A francia bár teljesítette az első szakaszt, egészségügyi okok miatt feladta az Abu Dhabi Desert Challenget. Sébastien Loeb is már az első szakaszon bajba került. 40 kilométert sem tett meg, amikor műszaki hiba miatt megállt alatta a BRX Hunter. A kamion segítségére szorult. Másnap egy kihagyott útvonalpont miatt kapott 15 perc büntetést, valamint a motorcseréért is megkapta az 50 óra büntetést.

Nasser Al-Attiyah nem akart úgy járni mint a Dakaron, hogy a napi pontoknak köszönhetően Loeb meglép a bajnokságban. Ennek megfelelően meg is nyerte az első három szelektívet. A harmadiknak a célja előtt azonban borult. Bár a célba beért, a bukócső sérülése miatt nem folytathatta a versenyt.

A napi pontoknak köszönhetően a 21. helyen beérő Loeb 15 pontra növelte az előnyét a bajnokságban Al-Attiyah előtt. A versenyt Yazeed Al Rajhi nyerte, a szaúdi első győzelmét szerezte a világbajnokságon. Második helyének köszönhetően Martin Prokop a bajnokság harmadik helyéről várhatja a folytatást. A T3 győzelmét és az abszolút harmadik helyet Seth Quintero kaparintotta meg.

Abu Dhabi Desert Challenge 2023 végeredmény:

Motorosok: 1. Van Beveren 17:13:39 2. L. Benavides +4:18 3. Price +5:13
Autósok: 1. Al Rajhi 16:28:06 2. Prokop +12:31 3. Quintero +30:25