Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Al-Rajhi: Meg akarom nyerni a Dakart

Al-Rajhi: Meg akarom nyerni a Dakart

Yazeed Al-Rajhi
Fotó: A.S.O/DPPI/E. Vargiolu

Yazeed Al-Rajhi az első szaúdi Dakar-győztes szeretne lenni, ebben egy korábbi Dakar-győztes navigátor lesz a segítségére.

Yazeed Al-Rajhi az első hazájában, Szaúd-Arábiában megrendezett Dakar Rally-n szeretett volna a dobogón végezni. Ez nem sikerült, a negyedik helyen zárt, ami eddigi legjobb eredménye.
2021-ben ismét hazai pályán versenyezhet, de a cél már a győzelem lesz a Toyota Hilux-al.

Januárban új navigátorral, Dirk Von Zitzewitzzel indul. A rutinos navigátor 18 Dakarjából hetet fejezett be a dobogón. 2009-ben megnyerte a versenyt Giniel de Villiers oldalán. Al-Rajhi és Von Zitzewitz már idén januárban együtt szeretett volna rajthoz állni, de Von Zitzewitz hatalmas balesete a tavalyi HunGarian Baján megakadályozta ezt.

A páros az Andalúcia Rally-n egy harmadik hellyel kezdte a közös munkát. Ezt két negyedik hely követte már Szaúd-Arábiában a két Hail Baja-n.

„Gyerekként a motorsport minden formája érdekelt, de a Dakar mindig is különleges volt számomra. Arról álmodtam, hogy egy nap én is részt vehetek rajta. Az, hogy ennek a részese lehetek, azt jelenti, hogy a legjobbak ellen harcolhatok – valamint az elemekkel és saját magammal. Az első Dakar Szaúd-Arábiában fantasztikus volt. Szerintem mindenkinek tetszett. Képzeld el szaúdi vagyok és mikor hazamentem a családomhoz a verseny után, arról meséltem nekik milyen szép tájakon versenyeztünk. Hét hónapig otthon voltam és nem tudtam készülni. Ez nyilván megnehezíti a dolgom, de volt néhány tesztünk nem rég és készen állunk a következő Dakarra. A célunk pedig: nyerni akarunk!” – mondta a szaúdi Al-Rajhi.