Skip to content
Főoldal / Tereprali / Al Rajhi és Karginov nyerte a Selyemút Rallyt

Al Rajhi és Karginov nyerte a Selyemút Rallyt

Fotó: Red Bull

Véget ért az oroszországi verseny.

Az autósoknál Yazeed Al Rajhi a negyedik szakaszon vette át a vezetést, kihasználva Nasser Al-Attiyah és Harry Hunt autójának technikai hibáit. A Minis versenyző végül több mint 1 óra előnnyel nyert a katari versenyző előtt. A harmadik helyet a buggyval induló Mathieu Serradori szerezte meg.
„Jövőre visszajövők, hogy újra megnyerjem a versenyt.”-mondta a célban a boldog győztes, aki közel 24 órát töltött a szelektíveken.
„Fantasztikus verseny volt. A korábbi gondjaink után a második hely igazán jó eredmény.”-foglalta össze tömören Al-Attiyah.
Nani Roma számára fizikálisan volt nehéz a verseny mert a verseny nagy részén gyomor gondokkal küzdött, az utolsó előtti szakasz volt az első, amit mindennemű fájdalom nélkül teljesített, így érthetően örült a spanyol a célba érésnek.

A kamionosoknál a hazai pályán versenyző Kamazok mindent vittek és megszerezték az első öt helyet. Itt szorosabb volt a vége, alig több mint18 perc döntött a győzelemről. Andrey Karginov örülhetett a végső sikernek. Őt Airat Mardeev, Anton Shibalov, Sergey Kupriyanov és Eduard Novikov követte. Legjobb nem Kamazosként Teruhito Sugawara lett a hatodik, hátránya már több mint három óra volt a Hinoval.
„Az volt az álmom, hogy megnyerjem a versenyt. Nyertem már Afrikában és Dakart is, de itt még soha. Ez a kupa volt az álmom.”-mondta Karginov.