Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Al-Attiyah: Több mint tizenhat defektünk volt

Al-Attiyah: Több mint tizenhat defektünk volt

Fotó: DPPI/F.Gooden

Nyilatkozatok a 2021-es Dakar Rally utolsó előtti szakasz után.

A motorosoknál a szakaszt megnyerő Sam Sunderland:
„Tudtam, hogy a mai nap az egyik utolsó esélyem volt arra, hogy megpróbáljak nyerni, és mindent beleadtam egész nap. Az elöl álló fiúk nagyszerű munkát végeztek, de nem lehetek szomorú, mert mindent bele adtam és próbáltam a legtöbbet kihozni magamból. Nem sikerül eleget hoznom rajtuk, de elégedett vagyok a megtett erőfeszítésekkel. Még van egy napunk hátra, és sok minden megtörténhet egy szakaszon. Egy igazán nehéz nap volt ma és nagyon nehéz Dakar az idei, de nagyon hálás vagyok a csapatnak és mindenkinek, aki segített. Meg azért is, hogy a sivatagban versenyezhetünk a jelenlegi helyzet közepén.”

Az összetettben vezető Kevin Benavides:
„Nagyon jó munkát végeztünk Ricky-vel. Nagyon nehéz nap volt, nagyon hosszú, rengeteg navigációval, sok homokkal és dűnével. Azt hiszem jó munkát végeztem ma és holnap az utolsó napon majd meglátjuk. Holnap is ugyanúgy nyomjuk neki mint eddig, nincs más stratégia. Nincs csapat sorrend, szóval a verseny még mindig nyitott.”

Az autósoknál a szakaszon a legjobb időt elérő Nasser Al-Attiyah:
„Valóban nem volt könnyű. Nem akarok semmit mondani, de nagyon boldog vagyok, hogy a tizenegyedik napon itt vagyok, az autóval kapcsolatos technikai problémák nélkül. Pontosan olyan, mint tavaly, nagyon küzdünk a gumikkal. Remélem, hogy a következő évre mindenki számára jobb szabályok lesznek. Persze, még egy nap hátra van, de ezúttal valóban nagyon sok defektet kaptunk. Több mint tizenhat defektünk volt. Biztos vagyok benne, hogy a 16 defekt cseréje a másfél perces idejével sokat jelent. De jó eljutnunk ide, ezen a Dakaron, és nagyon boldogok vagyunk. Meglátjuk, mi lesz holnap.”

Az összetettben továbbra is vezető Stéphane Peterhansel:
„Ma valóban nagyon nehéz volt, ahogy a szervezők azt előre megmondták és amire mi is számítottunk. A navigáció nehéz volt és volt két defektünk. Nagyon furcsa dűnék voltak – a dűnék közepén volt néhány szikla közvetlenül a dűnék csúcsa után, így nem volt könnyű észre venni őket. Az utolsó nagyon nagy ütés volt, és újabb defektet kaptunk. Kicsit féltünk attól, hogy a felni egy része is eltört, de a végén rendben volt. Csak néhány percet veszítettünk, ez semmi. Már csak egy nap van hátra… Itt az ideje kersztbe tenni az ujjainkat és remélni, hogy a végén mi leszünk az első helyen.”

A mai napon és az összetettben is harmadik helyen álló Carlos Sainz:
„Ismét nehéz nap volt, két defekttel, nehéz navigációval. Az egész szakaszt úgy kellett teljesítenünk, hogy nincs több pótkerék, így lassabban kellett haladnunk. Minden megtörtént velünk, de a végéhez közeledtünk.”

Dmitry Sotnikov ötödik lett az utolsó előtti szakaszon, de továbbra is vezet összetettben:
„Azt hiszem, ez volt az egyik legnehezebb nap a versenyen. Az utolsó dűnék voltak a legbonyolultabbak az egész Dakaron. A dűnék között lévő kövek miatt defektet kaptunk az elején. Vigyáznunk kellett a gumikra, és megpróbáltuk elérni a célt, de harminc kilométerre a végétől megálltunk, hogy kereket cseréljünk, és hat-hét percet veszítettünk. De boldogok vagyunk, mert a holnapi az utolsó nap, és azt hiszem, elég nagy az előnyünk.”