Főoldal / Dakar Rally / Al-Attiyah szakaszt nyert, Somfaiék számára véget ért a verseny

Al-Attiyah szakaszt nyert, Somfaiék számára véget ért a verseny

Fotó: X-Raid

A Dakar Rally 11. szakaszának a történései.
Ma La Riaja és San Juan között kellett egy 431 kilométeres szelektívet teljesítenie a Dakar Rally még versenyben lévő egységeinek.

A motorosoknál Gonqalves bukott a Hondával, számára véget ért a verseny miután az orvosi csapat elvitte egy átvizsgálásra. Benavides egy eltévedéssel vesztett egy kis időt. Ma Meo volt a leggyorsabb annak ellenére, hogy egyszer elesett. Ezzel második szakasz győzelmét szerezte a francia és az összesítésben is feljött a harmadik helyre. Tőle egy hajszállal lemaradva végzett Price, aki összetettben továbbra is vezet. Quintanilla lett a harmadik ma, de gondjai voltak a hátsó fékkel. Jól mentek ma a Yamahak, Rodrigues lett a negyedik, mögötte végzett Van Beveren. Gyenes Emánuel a CP4-nél 22. helyen haladt át, míg Saghmeister Gábor a CP2-nél 76. helyen állt.

Az autósoknál Nasser Al-Attiyah idei második rész sikerét szerezte a Minivel. Mögötte legjobb Peugeotosként Loeb végzett, majdnem 6 percet kapott a kataritól. Hirvonen ismét jól ment, harmadik lett. Peterhansel lett a negyedik, ezzel őrzi a vezetést az összetettben. A Somfai Imre-Somfai Mátyás kettősnek a Toyotaval véget ért a verseny miután végig küzdötték a tegnapi napot és a mai rajtidejükig nem értek a bivakba, így nem folytathatták.

Kamionosok a CP2-nél: Nikolaev, Versluis és Karginov az első három sorrendje.