Skip to content
Főoldal / Tereprali / Al-Attiyah nyert, Peterhansel a győzelem kapujában

Al-Attiyah nyert, Peterhansel a győzelem kapujában

Abu Dhabi Desert Challenge
Fotó: Red Bull

A tereprali-világbajokság második versenyének, az Abu Dhabi Desert Challenge negyedik szakaszának az összefoglalója.

Az utolsó előtti szakaszon is a megszokott szoros verseny volt a motorosoknál. Ezúttal a Husqvarna versenyzője, Luciano Benavides volt a leggyorsabb. Mindössze 32 mp-vel maradt le tőle Toby Price (KTM). A harmadik Pablo Quintanilla is alig több mint egy perccel volt lassabb a szakaszt megnyerő argentinnál. Az összetettben továbbra is vezető Sam Sunderland ma a kilencedik lett, így holnap kedvező helyről indulhat. Azonban előnye csak 23 mp Quintanillaval szemben. A harmadik helyen álló Price is két percen belül van.

Az autósoknál a már korábban nagy hátrányba került versenyzők domináltak. Nasser Al-Attiyah (Toyota) sorozatban harmadik szakaszgyőzelmét szerezte az Abu Dhabi Desert Challengen. Ismét Sébastien Loeb (BRX) végzett mögötte, ezúttal 3 perccel volt lassabb a francia. A tegnapi problémái után lett ma harmadik Yazeed Al Rajhi (Toyota). Összetettben Stéphane Peterhansel (Audi) több mint 30 perccel vezet Prokop előtt. Amennyiben Loeb holnap ledolgozza több mint 30 perces hátrányát Jakub Przygonskival szemben, úgy ő nyeri a világbajnoki értékelést (Peterhansel és Prokop nem nevezett oda).

LW protoban (T3) 154 kilométernél még a leggyorsabb volt Seth Quintero, de meg kellett állnia, végül egy óránál is nagyobb hátránnyal ért be. Tegnapi gondjai után ma ismét a leggyorsabb volt Francisco Lopez Contardo. Mögötte Christina Gutierrez végzett, aki összetettben is a második.

SSV-ben (T4) a Goczal testvérek szerezték meg az első két helyet.