Skip to content
Főoldal / ERC / Al-Attiyah nyert, Lukyanuk kiesett

Al-Attiyah nyert, Lukyanuk kiesett

Fotó: ERC

Ciprus Rally vasárnapi összefoglaló.

Akárcsak tegnap, a mai hat szakaszból is ötöt nyert meg Nasser Al-Attiyah, két és fél perc előnnyel nyerte a versenyt a tavalyi győztes Simos Galatariotis előtt. Ezzel az ERC idei hetedik versenyén meg lett a hetedik győztes.

Al-Attiyah győzelmével ismét megnyerte a Közel-keleti Rally Bajnokságot, így már 15-szörös Közel-keleti rally bajnok.

Alexey Lukyanuk a biztonságos célba érkezésre koncentrált, délelőtt tartotta is a második helyét, azonban a délutáni első gyorson megállt a Citroen C3 R5 motorja. Az orosz versenyző így kénytelen volt kiállni. Kiesésével visszacsúszott a bajnokságban a harmadik helyre, így nehéz dolga lesz Nyíregyházán, ha meg akarja védeni a címét.

Lukyanuk kiesése után Chris Ingram lépett elő a harmadik helyre, amivel tovább növelte előnyét a bajnokságban. Mikko Hirvonen az ötödik helyen finiselt Cipruson. Lukas Habajnak elektromos problémai voltak ma, a hatodik lett, de feljött a második helyre a bajnokságban.

Herczig Norbert és Ferencz Ramón a mai második szakaszon túlcsúsztak egy kanyaron. A VW Polo GTI R5-öt is megsérült, a következő gyorsot kétkerék-meghajtással teljesítették. Végül a tizedik, pontszerző helyen fejezték be a versenyt.

Ifj. Érdi Tibor és Kovács Szabolcs számára sem alakult jobban a mai második gyors. Megpördültek, tolatniuk kellett, ráadásul a hűtő víz is elkezdett melegedni. A 12. helyen zártak a Ciprus Rallyn.

A Ciprus Rally végeredménye IDE kattintva megtekinthető.

Az ERC utolsó versenyét a Rally Hungaryt november 8-10. között rendezik Nyíregyházán.