Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Al-Attiyah: Holnap dől el az idei Dakar

Al-Attiyah: Holnap dől el az idei Dakar

Dakar 2021 Al-Attiyah
Fotó: DPPI/A.Vincent

A versenyzők nyilatkozatai a 2021-es Dakar Rally tizedik szakasza után.

A szakaszt megnyerő Ricky Brabec inkább a ma bukó Jose Ignacio Cornejo Florimoról beszélt:
„Biztos vagyok benne, hogy Cornejon nagy volt a nyomás. Nem a csapat részéről, hanem a személyes célok miatt. Fiatal srác, egész héten jól ment, mindenkit meglepett. Ő a legjobb navigátor idén. Mind tudjuk, hogy mindenki nyerni akar. Nincs csapatsorrend nálunk.”

Az összetett harmadik helyén álló Sam Sunderland:
„Elég sok hibát elkövettem. Ez kicsit elszomorít, de egyszerűen csak próbáltam a legjobb tudásom szerint menni. Az itiner nagyon nehéz. Egy csoport elején voltam, aztán egyszer csak nem találtam az utat, csak próbáltam követni az itinerben szereplő dolgokat, de a pálya mellett voltam és reméltem visszatalálok rá. Végül csak köröket csináltam.”

Az autósoknál az összetettben továbbra is vezető Stéphane Peterhansel:
„Nehéz volt a navigáció. Nem tévedtünk el, de sokszor hezitáltunk. Nagyon kevés időt vesztettünk Nasserrel szemben, és ez az, ami igazán fontos. Amikor hezitálni kezdesz, akkor növekszik a feszültség, szóval akkor kell a legnyugodtabbnak lenned. A nyomás soha nem múlik el, attól a pillanattól kezdve, hogy felkelsz addig tart míg lefekszel.”

A szakaszon a legjobb időt elérő Yazeed Al Rajhi:
„Gyorsak voltunk és Dirk, a navigátorom is remek munkát végzett. 30 kilométerrel a vége előtt defektet kaptunk, úgy döntöttünk tovább megyünk, mondván már mindjárt a célban vagyunk. A gumi végül darabokra szakadt. Kockázatos volt, de nyerni akartunk.”

A még mindig 17 perc hátrányban lévő Nasser Al-Attiyah, aki szerint a csütörtöki nap lesz a döntő:
„A navigálás nem volt egyszerű, de inkább örülök, hogy a szakasz gond nélkül telt. Azt hiszem, holnap dől el az idei Dakar. Ez egy trükkös szakasz lesz, de mi mindent meg fogunk tenni. Nincs stratégia, csak gyorsnak kell lennünk. Természetesen Stéphane-on van a nagyobb nyomás mivel ő vezet, de rajtam is nagy a nyomás, mert ha nem sikerül, akkor második leszek.”