Skip to content
Főoldal / Tereprali / Al-Attiyah győzelemmel debütált a Prodrive Hunterrel

Al-Attiyah győzelemmel debütált a Prodrive Hunterrel

Al-Attiyah Hunter
Fotó: Dubai International Baja

A Dubai International Baja összefoglalója. Seth Quintero bemutatkozása a Toyotánál már felemásra sikeredett.

Először indult versenyen új csapatával és az új autójával, a Prodrive Hunter T1+-al Nasser Al-Attiyah. A katari versenyző a pénteki prológ után szombaton is a leggyorsabb volt, így vasárnap már csak előnyének beosztására figyelt. Hozta is a kötelezőt és öt perc előnnyel nyerte az idei Dubai International Bajat. Ez volt Al-Attiyah második győzelme a Dubai International Bajan. Összeségében a 12. győzelmét szerezte a versenyen, ha hozzá számoljuk a korábbi tíz, Dubai International Rally (A verseny korábbi neve- a szerk.) győzelmét is.

A katari versenyző a célban úgy nyilatkozott, hogy ez egy nagyszerű kezdet és úgy érzi megnyerheti a 2024-es Dakar Rallyt.

A második helyet Yazzed Al Jarhi szerezte meg a Toyotával, a vasárnapi szakaszon ő volt a leggyorsabb. Seth Quintero első versenyét teljesítette a top kategóriába. A prológón harmadik volt, majd szombaton második lett, mindössze egy percet kapott Al-Attiyahtól. Az utolsó szakaszon azonban eltörött a hátsó differenciálmű a Toyota GR DKR Hilux T1+-on, amivel rengeteg időt veszített. Ráadásul tetemes időbüntetést is kapott, így csak a 16. helyen zárt.