Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Al-Attiyah: Azt hiszem kettőnk között lesz a csata

Al-Attiyah: Azt hiszem kettőnk között lesz a csata

Al-Attiyah Toyota Hilux
Fotó: Red Bull

Nyilatkozatok a 2022-es Dakar Rally második szakasz után.

Motorosok:

A motorosoknál a szakaszt megnyerő Joan Barreda Bort:
„A tegnapi hibám után, mára az egyetlen opcióm az volt, hogy nyomjam. De ez még csak a második nap. Az biztos, hogy sok hosszú napunk lesz nehéz navigációval. Szóval a mai nap jó volt arra, hogy visszaszerezzem a jó érzést. A dűnéken menni mindig szórakoztató, ezért igyekeztem élvezni a motorozást az egész szakaszon.”

Adrien Van Beveren:
„Micsoda őrült nap. Az eleje nagyon gyors és homokos volt. A sebességemet a navigációmhoz igazítottam. Nagyon szeretek navigálni, ezért versenyzem ezen a rallyn. És jól működik! Egyedül mentem, és Sam jött velem, és  mi nyitottuk a szakasz hátralévő részét a tankoló zóna után. Jó érzés volt, amikor negyedikként indulsz, és az élen érkezel, az szép. Nem nézem az összetettet, csak napról-napra próbálom a legjobbamat nyújtani.”

Az összetettben az élre álló Sam Sunderland:
„Próbáltam a navigációra figyelni. Annak ellenére, hogy láttam a többi srác nyomát, mindig mindent duplán ellenőriztem. Néha kissé bosszantó, ha lelassítasz, hogy kétszer ellenőrizd, és mindig helyes. Egyszerűbb csak nyomni. Tankolás után láttam, hogy a srácok eltévedtek. Én és Adrien együtt voltunk ott, és nagyon kedves volt. Egy-egy kilométert váltottunk, de nehéz volt, nagyon nehéz volt a navigáció. Nagyon boldog vagyok, a motor jól működik, és nagyon elégedett vagyok a nappal. Mindig jó a Dakart vezetni, de hosszú út áll még előttünk. Ez nem jelent olyan sokat, mert ismerjük ezt a versenyt. A navigáció nagyon bonyolult, és úgy tűnik, hogy minden nap, akik nyitnak, sok időt veszítenek. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok hosszú, nehéz nap következik, szóval biztos vagyok benne, hogy még sok lesz a váltás az élen.”

A ma elsőnek rajtoló és eltévedő Daniel Sanders:
„Nagyon jó volt ez a reggel. Jól ment a navigálás az első 200 kilométeren. De az üzemanyagtöltő zóna után eltévedtem. Kihagytam egy útvonalpontot, mert egy völgyben túlságosan balra mentem. Egy kis időt töltöttünk ott, hogy megtaláljuk. Körülbelül húsz percet vesztettem, szóval elég őrült volt. Ennek ellenére élveztem a szakaszt. Kis időt vesztettem, de ez még csak a második nap. Láthatod sokan mennyi időt vesztettek tegnap. Ma én nyitottam a táncot és eldobtam 20 percet. Azt hiszem az első napokban egy egy oda-vissza játék lesz.

Autósok:

Az autósoknál leggyorsabb Sébastien Loeb:
„Igazi meccs volt, Nasser nagyon keményen nyomta. Ő volt az első autós a pályán, ennek ellenére nagyon gyors volt. Úgy mentünk mint a WRC-vel 340 kilométeren át. Végül utolértem és követni tudtam a dűnéken át. Kicsit könnyebb, ha valakit követsz. A szakasz végén sok volt a kő, megpróbáltam megelőzni, hogy ne legyen defektem – tegnap kettő is volt, ezért fontos volt, hogy jól fejezzem be a napot. Szóval jobban szeretem, ha ő vállalja a kockázatot, nem én.”

Az összetettben továbbra is vezető Nasser Al-Attiyah:
„ Az utolsó 10 kilométeren eltaláltunk egy követ és defektet kaptunk. Úgy döntöttünk nem cseréjük ki és megyünk tovább. Seb előtt voltunk, de el kellett engednünk. Úgy döntöttünk, hogy visszább veszünk, nehogy elveszítsünk két-három percet pluszba. De elégedett vagyok ezzel a szakasszal. Azt hiszem kettőnk között lesz a csata a végéig, de még messze a vége.”