Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Al-Attiyah: Alonso teszteli majd az autóm

Al-Attiyah: Alonso teszteli majd az autóm

Fotó: Red Bull

Fernando Alonso célba vette a Dakar Rallyt?

Miután tavaly Fernando Alonso bejelentette visszavonulását a Formula-1-től azt is kijelentette, hogy nem tervezi a Dakar Rallyn való indulást. Egy hónappal ezelőtt egy spanyolországi sajtótájékoztatón Carlos Sainz és Nani Roma is kifejetett, hogy örülnének, ha Fernando Alonso kipróbálná magát a Dakaron. Most úgy tűnik a kétszeres Formula-1-es világbajnok kedvet kapott ehhez.

Alonso esetleges Dakar indulásához a Toyota lehet a kézenfekvő megoldás, hiszen a spanyol náluk versenyez a WEC-ben. Úgy tűnik hamarosan teszteli is a Toyota Hiluxot.

Legalábbis erről számolt be Nasser Al-Attiyah: „Küldött egy üzenetet Daytonából, hogy szerencsét kívánjon. Régről ismerem őt és tudom, hogy ki akarja próbálni az autót. Szeretne felkeresni a a hazámban, és Katarban tesztelnénk is. Fernando egy nagyszerű versenyző, a Formula-1 egyik kiválósága. Szerintem ki kéne próbálnia a terepralit, nagy szolgálatot tenne vele az autósportnak. Ő nagyon szeretné ezt, ami nagyon pozitív.”

Alonso ezt írta Al-Attiyahnak: „Nasser barátom, sok szerencsét kívánok a Dakarra. Követni foglak a szakaszokon Marokkóban vagy Katarban… Várom már, hogy teszteljem az autót. Megtiszteltetés lesz, ha te mutatod meg a dűne mászás fortélyait. Carlos (Sainz) is segít engem. Egy napon talán együtt versenyzünk, sok szerencsét.”