Skip to content
Főoldal / Africa Race / Africa Eco Race 2018

Africa Eco Race 2018

Fotó: Africa Eco Race

Minden információ a sivatagi showról, melyen egy magyar egység indul.

A 10. Africa Eco Racere rekordszámú nevezés érkezett. Több mint 200 versenyző, több mint 100 járművel vág neki Monacoban a versenynek. Az eredeti Dakar Rally útvonalát követő versenyen hat szakasz lesz Marokkóban, öt Mauritániában és az utolsó szakasz lesz Szenegálban, a cél pedig szokás szerint a Rózsaszín tó partján lesz.

A motorosoknál a kétszeres Africa Eco Race győztes Pal Anders Ullevalseter esélyei a legjobbak. A fiatal Gev Sella lehet az egyik meglepetés ember, idén több szakaszt is nyert. A norvég címvédőnek még okozhat kellemetlen perceket Tsuk Sella, Paolo Ceci és Franco Picco.

Az autósoknál 2018-ban a 4X4-es autók és a buggyk csatájára számíthatunk. A legnagyobb esélyes az idei győztes Vladimir Vasilyev a Minivel. A buggysok közül Mathieu Serradori és Lionel Baud lehetnek a legnagyobb kihívói. De nem szabad megfeledkezni az Overdrive csapat Toyotairól sem.

A kamionosoknál a korábbi Dakar győztes Jan De Rooy a legesélyesebb a végső sikerre az Ivecoval. Márkatársa, Wuf Van Ginkel valamint Tomas Tomacek a Tatraval szintén odaérhet az elejére. A 2018-as Africa Eco Race egyetlen magyar indulója a Qualisport csapata lesz, a Kovács Miklós-Czeglédi Péter-Ács László trióval. A dobogóra ők is esélyesek.

Nevezési listák:
Motor/quad
Autó/kamion

A 2018-as Africa Eco Race útvonala: