Skip to content
Főoldal / Kamion Eb / Adam Lacko teljesen új kamionnal indul idén

Adam Lacko teljesen új kamionnal indul idén

Célja, hogy másodszorra is Európa-bajnok legyen.

Adam Lacko 2017-ben szerezte meg első kamionos Európa-bajnoki címét egy Freightlinerrel. Tavaly nem sikerült a címvédés, a cseh versenyző második lett a bajnokságban 121 ponttal lemaradva a bajnokságot megnyerő Jochen Hahntól.

A Buggyra Racing az idei szezonra egy teljesen új versenykamiont épít Adam Lacko számára.
„Egy teljesen új versenykamion építünk.”-kezdte Lacko az ETRC hivatalos honlapjának. „A dizájn ugyanolyan lesz mint korábban, de minden új lesz. 10 évnyi adatot és információt gyűjtöttünk össze és használtunk fel ehhez a projekthez.”

„A régi kamionnal már minden területen a határon voltunk. Most megpróbáljuk megtenni azt, ami szerintünk a legjobb és reméljük működni fog. Az április 16-17-ei mosti teszt lesz az első alkalom, hogy vezetni fogom az új kamiont.”

Lackonak tavaly nem indult jól az év, mivel komoly egészségügyi gondja volt, a szezon kezdete előtt meg is kellett műteni. Ez rányomta a bélyegét a szezonja elejére.
„Nem vagyok nagyon csalódott az eredmény miatt, mert a szezon elején komoly egészségügyi gondom volt. Az első három vagy négy hétvégém nagyon rossz volt, ezért örülök, hogy második lettem.”

Lacko elismerte Hahn tavalyi teljesítményét. „Jochennek tavaly kiváló szezonja volt. Nagyon gyors volt és úgy gondolom senkinek nem volt esélye ellene.”

A cseh versenyző továbbra is éhes a sikerre, de nem tudja mit hoz az idei szezon.
„Idén meg kell próbálnunk a maximumot nyújtanunk az elejétől kezdve. Nagyon nehéz megmondani, hogy ki lesz az esélyes, mert mindenki nagyon gyors és mindenki nagyon készül a szezonra, így nehéz megmondani ki lesz a legkeményebb ellenfél.”