Skip to content
Főoldal / WRC / A WRC gyártói nem szeretnének Kenyába utazni

A WRC gyártói nem szeretnének Kenyába utazni

Fotó: Red Bull

Ha megtartják a Szafari Rallyt a gyári csapatok akkor sem mennek.

A DirtFish információi szerint már a héten bejelenthetik a július 16-19. közötti Szafari Rally elhalasztását vagy törlését. Amennyiben ez nem történik meg és megrendezik a versenyt az eredeti időpontban, a gyári csapatok akkor sem hajlandóak Afrikába menni.

„A WRC gyártói most várakozó állásponton vannak. Azonban hetente megvitatjuk velük és a WRC promóterével az aktuális helyzetet, különösen a Szafari Rallyt.”-mondta Yves Matton, az FIA rally igazgatója.

„Nem tudom, hogy pontosan mi most a helyzet a Szafari Rallyval kapcsolatban.”-kezdte Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport vezetője.
„Reálisan kell néznem a dolgokat és felelősségteljesen gondoskodni az emberekről. Biztonságos 90 embert elküldeni júliusban a versenyre? Nem hiszem. Szeretnénk elmenni Kenyába, de nem minden áron!”

A Hyundai egy másik alkalmazottja is rámutatott egy problémára: „Ha a promóter zöld utat is ad a versenynek, mi nem megyünk. Beszéltünk a biztosítóval a Kenyába utazásról, visszakérdeztek, hogy ugye csak viccelünk.”

A Toyotánál a műszaki igazgató, Tom Fowler beszélt az autók szafari specifikussá tételéről: „Nem értem, hogy miért nem mondják már le a Szafari Rallyt. Mivel ez még nem történt meg, így most az autó átalakítását tervezzük. A Szafari Rally egy nagyon kemény verseny, keményebb, mint bármelyik másik, ezért az autó egyes részeit módosítanunk kell. Jelenleg ezen alkatrészeket gyártjuk és ez pénz és idő. Az embereink azért, hogy betartsák hazájuk előírásait otthonról dolgoznak. Véleményem szerint olyan autókon dolgozunk, amelyeket soha nem fogunk használni.”

Amennyiben a Szafari Rallyt sem rendezik meg, akkor augusztus 06-09. között a Finn Rallyval folytatódhat a WRC idei szezonja.