Skip to content
Főoldal / ORB / A Vincze-Percze páros nyerte a Salgó Rallyt

A Vincze-Percze páros nyerte a Salgó Rallyt

Salgó Rally 2023

Velenczei Ádámék defekt miatt veszítettek sok időt szombaton, míg Hadik Andrásék baleset miatt estek ki.

Öt gyorsasági szerepelt a Salgó Rally mai programjában. Akárcsak tegnap, ma is egyetlen gyors volt, ahol nem a Vincze Ferenc-Percze Nándor páros volt a leggyorsabb. Délelőtt Szuhán úgy érték el a legjobb időt, hogy még az árokba is beestek. Végül fél perc előnnyel nyerték a Salgó Rallyt Turán Frigyes és Farnadi Ágnes előtt. Nekik délelőtt Szuhán volt egy defektjük, majd délután egy lassító miatt kaptak 10 másodperc büntetést.

Németh Gábor és Németh Gergely lett a harmadik. László Martin és Berendi Dávid a péntek délelőtti gondjuk után végül a negyedik helyen finiselt. A pénteken 40 mp büntetést összeszedő Klausz Kristóf-Papp Tamás duó ötödikként zárt. Ők voltak ma az egyetlenek Vincze Feriék mellett, akik szakaszt tudtak nyerni. Osváth Pétert és Adorján Szabolcsot Ollé Sasa és Ollé Rebeka követte a hetedik helyen. Tóth Tibor és Szabó József lett a nyolcadik a Salgó Rallyn.

Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt reggel Zagyvarónán defektet kapott rögtön a szakasz elején. A kerékcsere után már csak a Power Stage megnyerésére koncentráltak. Ez nem sikerült számukra, Vincze Ferencék 0,3 másodperccel gyorsabbak voltak náluk. Velenczeiék végül a 11. helyen zártak. Hadik András és Kertész Krisztián az abszolút harmadik helyről esett ki, miután a kilencedik gyorsaságin lecsúsztak az útról.

Az ORC-ben Bacsa Tamás és Hanyik Gergely diadalmaskodott. Napközben Papp Arnie és Matics Barbara lépett előre a második helyre. Ezt meg is tartották Molnár István és Fekete Zsolt előtt.

A Peugeot Kupában Határ Attila és Éhn Dániel fölényes győzelmet aratott a Salgó Rallyn, 2 perc feletti előnnyel nyertek Bertalan László és Császár László előtt. Tőlük mindössze 1,4 mp-re maradt le Bertalan Márton és Paizs Róbert.

A HUMDA Országos Rally Bajnokság június 22-24. között Pécsen a Mecsek Rallyval folytatódik.