Skip to content
Főoldal / WRC / A versenyzők szeretnék a Rally USA-t, de nem Mexikó kárára

A versenyzők szeretnék a Rally USA-t, de nem Mexikó kárára

Katsuta Mexikó Rally
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

A WRC indulói szívesen mennének 2024-ben az Amerikai Egyesült Államokba, de sajnálnák, ha a verseny a Mexikó Rally helyét venné át.

Régóta cél a rally világbajnokság számára, hogy visszatérjen az USA-ba. 1988 óta nem járt ott a sorozat. Idén már teszt versenyt tarthatnak, amely ha sikeres 2024-ben bekerülhet a Rally USA a WRC naptárába.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a DirtFish úgy értesült, hogy ez valószínűleg Mexikó rovására menne. A WRC Promoter rendezvényigazgatója, Simon Larkin ugyanis kifejtette, hogy két verseny a cél az amerikai kontinensen, a Chile Rally pedig már aláírt egy „többéves” szerződést.

A Hyundai versenyzője, Dani Sordo szerint mindkét versenynek helyet kellene kapni a versenynaptárban.
„Szerintem mindkettő nagyszerű lehet. Ha választanunk kell egyet, nem tudom, mert nem ismerem Amerikát. De úgy gondolom, hogy Argentína és Mexikó, ezek olyan versenyek, amelyeknek benne kell lenniük a naptárban. Ez olyan, mint Monte-Carlo. Ott kell lennie, mert a WRC-nek szüksége van ezekre az emberekre. Ezek az emberek szeretik az összes versenyzőt, és ezért kell idejönnie a versenynek. Jó ennyi szurkoló előtt vezetni.”

A WRC2-t Mexikóban megnyerő Gus Greensmith egyetért Sordoval:
„Jó látni, hogy különböző helyekre megyünk, de szerintem néhány klasszikus, mint Mexikó mindig jó. Lehet meg kellene gondolni, hogy Amerika Chilével versenyezzen a naptárba kerülésért – de ez csak az én személyes ötletem. De az biztos, hogy itt az ideje, hogy az Egyesült Államokba menjünk. Már régóta várunk erre.”

„Amerika egy szükséges piac, az biztos. Ez egy olyan hely, ahová mennünk kell. Szóval mindenképpen szeretnék odamenni.” – tette hozzá az M-Sport Ford versenyzője Ott Tanak.

„Nos, természetesen egy új rally mindig érdekes, és hogy őszinte legyek, még sosem jártam az USA-ban. Még a nyaralni sem, vagy ilyesmi. Szóval igen, örülök, hogy eljöhetek, hogy megnézzem, milyenek pályák, és igen, mindig jó egy új verseny” – árulta el toyotás Takamoto Katsuta.