Skip to content
Főoldal / WRC / A Toyota is bejelentette 2022-es versenyzőit

A Toyota is bejelentette 2022-es versenyzőit

Toyota Gazoo Racing 2022
Fotó: Toyota Gazoo Racing

Ahogyan várható volt, Esapekka Lappi csatlakozik Sébastien Ogierhez a harmadik autóban. Julien Ingrassia visszavonul.

A Toyota Gazoo Racing is bejelentette a versenyzőit a rally világbajnokság 2022-es szezonjára. Az új hibrid érában Elfyn Evans és Kalle Rovanpera a teljes szezonban fog indulni. A harmadik autón Sébastien Ogier és Esapekka Lappi fog osztozni.

Evans 2020-ban csatlakozott a Toyotához és egyből harcban volt a világbajnoki címért. Idén még szintén van esélye a bajnokságban. A 21 éves Rovanpera idén már két versenyt nyert. Az, hogy a teljesen szezonos versenyzéstől visszavonuló Ogier melyik versenyeken indul, később lesz meghatározva. Ogier navigátora, Julien Ingrassia pedig visszavonul az év végén. Helyét Benjamin Veillas veszi át, aki korábban már dolgozott Ogierrel. Lappi 2017-ben a Yaris WRC-vel nyerte meg a Finn Rallyt, egy évvel később pedig három dobogós helyével segítette hozzá a csapatát a konstruktőri bajnoki címhez.

„Várom már, hogy több időt tölthessek a családommal a szezon után. Ugyanakkor boldog vagyok, hogy a Toyota Gazoo Racingnél maradhatok és indulhatok néhány rallyn jövőre. Nagyon hálás vagyok a csapatnak, hogy megadják ezt a lehetőséget. A versenyek még nem tisztázottak, de a legjobbamat fogom nyújtani, mert szeretném a csapatot segíteni a konstruktőri bajnoki cím megszerzésében. Izgatottan várom, hogy mit hoz a sportágnak ez az új generációs autó, és tudom, hogy a csapat nagy erőfeszítéseket tesz ennek érdekében” – mondta Ogier.

„Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy visszatérek a Toyota Gazoo Racing csapatához. Olyan érzés, mintha hazatérnék. Remek emlékeim vannak a múltból, és nagyon jó volt újra együtt dolgozni a csapat tagjaival a Finn Rallyn. Amint visszaértem a Yaris WRC -be, ismét olyan érzésem volt, mintha ez az én autóm lenne. Természetesen jövőre új autónk lesz, és bár még nem vezettem, úgy tűnik, hogy az új szabályozással nagyon más lesz. De érdekes lesz részese lenni, és nagyon izgatott vagyok a jövő miatt” – mondta Lappi.