A Toyota hamarosan dönt 2017-es versenyzőiről

Fotó: Toyota

Több jelenleg a WRC2-ben induló versenyzőt is megnevezett Tommi Makinen csapatfőnök, mint lehetséges pilótát.

A Toyota is gőzerővel készül a 2017-es visszatérésre. A Yaris WRC-t már nagyban tesztelik, de még nincsenek pilóták szerződtetve a jövő évi szezonra.
A Toyota Yaris WRC tesztjeinek legnagyobb részét a 2010-es IRC bajnok, Juho Hanninen végzi. Vele kapcsolatban gyakran felmerült, hogy ő lehet a japánok egyik választása. Erről Tommi Makinen így nyilatkozott: “Tanulni és elemezni minden versenyt Juho jó lenne. Nagyon jól ismeri az autót, ő csinálja a teszt program nagy részét és segíthet jobban felkészülni 2018-ra.”
A Ford és a Citroen korábbi versenyzője, Mikko Hirvonen a héten kezdte meg a Toyota Yaris WRC tesztelését. Ő jelenleg tereprali karrierjére koncentrál (A HunGarian Bajan is indul), így nincs arra esély, hogy visszatérjen a WRC-be.

Tommi Makinen az Autosportnak elárulta, hogy a döntés a japánokkal történ egyeztetés után a Német Rally után várható. A korábbi világbajnok több nevet is megemlített: Ott Tanak, Elfyn Evans, Esapekka Lappi, Teemu Suninen és Pontus Tidemand.
A Toyota 2017-ben valószínűleg két Yaris WRC-vel kezdi a szezont, de később csatlakozhat hozzájuk egy harmadik autó.
Makinen a csapat céljairól is beszélt: “2017-ben a cél a tanulás. De termesztésen szeretnénk minél hamarabb a dobogón végezni. Szeretném azt mondani, hogy készen állunk a csatára és a győzelemre 2018-ban.”