Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / A Toyota csak a győzelmet tudja elfogadni

A Toyota csak a győzelmet tudja elfogadni

Fotó: Red Bull

A csapat menedzsere szerint, ha nem nyernek nem lesz rá semmilyen mentségük.

„Tavaly is meg akartuk nyerni a Dakart, de idén meg is kell csinálnunk. Jó autónk és jó versenyzőink vannak, ugyanazzal a csapattal vágunk neki idén is Dakarnak, mint tavaly. Pozitívum, hogy egyben tudtuk tartani a gárdát.”-mondta a Toyota Gazoo Racing menedzsere, Glyn Hall.

Ebben a Toyota legnagyobb kihívója a Mini lehet, akik a Peugeot három versenyzőjét is megszerezték és persze nem szabad elfeledkezni a privát Peugeottal induló Sebastien Loebről sem. A Toyota változatlan felállással, Nasser Al-Attiyahhal, Giniel de Villierssel és Bernhard ten Brinkevel indul a 2019-es Dakar Rallyn.

„Remélem jó munkát fogunk végezni és eljuttatjuk oda a Toyotat, ahol még nem járt. Ugyanakkora nyomás van rajtunk, mint tavaly volt, amikor még itt volt a Peugeot. Most talán egy kicsit javultak az esélyeink a győzelemre, mivel nincs több gyári csapat. Kemény versenyre számítók, ahol az fog nyerni, aki a legkevesebbet hibázik.”-mondta a 2009-es győztes De Villiers.

„Tavaly volt esélyünk a győzelemre, de egy technikai hiba meggátolt minket ebben. Idén megpróbáljuk elérni a Toyota számára a történelmi Dakar sikert. Ez most fekszik nekem, mivel a szakaszok 70 %-a a dűnék között lesz.”-mondta Nasser Al-Attiyah. A katari 2011-ben, majd 2015-ben nyerte meg a Dakart. Vajon tudja tartani a sormintát, hogy négyévente nyer Dakart?