Skip to content
Főoldal / ERC / A teljes Solberg család indulhat az ERC új versenyén

A teljes Solberg család indulhat az ERC új versenyén

Solbergék Nemzetek Kupája
Fotó: Race of Champions

Akár öt Solberg is indulhat az ERC új, svédországi versenyén, a Royal Rally of Scandinavian.

A teljesen új ERC Royal Rally of Scandinavia nagy családi esemény lehet a régió legnagyobb rallye-dinasztiája számára, miután Petter Solberg elárulta, hogy idén nyáron részt vesz a Karlstadban megrendezésre kerülő eseményen.

Solberg, a 2003-as FIA Rally Világbajnokság győztese azon dolgozik, hogy a nagy sebességű murvás szakaszokon, közel az otthonához, családja több tagja is csatlakozzon hozzá a kalandban.

„Sokak számára álom lesz a murvás szakaszok teljesítése a havashoz képest.” – mondta Solberg. „Ha úgy lesz, ahogy szeretnénk, és csinálnak egy külön osztályt, akkor az lesz a terv, hogy a teljes Solberg és Walfridsson család részt vesz a versenyen, mert olyan közel van a műhelyhez a verseny. Ha ez megtörténhetne, akkor fantasztikus hangulat lenne.”

„Azt hiszem, én a vb-győztes Subaruval fogok indulni, a bátyám, Henning a Toyota Celica ST 185-össel, Pernilla Walfridsson-Solberg újra a Mitsubishivel, Oliver unokatestvére, Oscar pedig talán egy Escorttal, de majd kiderül. Jó móka lehet, és mi a show miatt leszünk ott.”

Az ERC Royal Rally of Scandinavia július 6-8. között a 2023-as FIA Rally Európa-bajnokság ötödik fordulójára lesz. Solberg és Walfridsson 21 éves fia, Oliver, az ERC korábbi junior bajnoka várhatóan részt vesz az eseményen, és a győzelemre esélyesek közé tartozik.