Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / A Team De Rooy eladja a kamionjait

A Team De Rooy eladja a kamionjait

Fotó: Team De Rooy

Komoly gondban a csapat, Gerard de Rooy is szünetelteti a versenyzést.

Egy hónappal ezelőtt már beszámoltunk róla, hogy a koronavírus komolyan befolyásolhatja a Team De Rooy terveit. A De Rooy szállítmányozó cég már akkor is bajban volt, mostanra eldőlt, csökkentik a verseny csapat támogatását és Gerard de Rooy sem indul versenyen.

„Nagyon súlyosan sújtotta a cégünket és a partnereinket a koronavírus. Ez arra késztet bennünket, hogy módosítsuk a közeli terveinket. Normál körülmények között a 2021-es Dakaron öt kamionnal indultunk volna. De a koronavírus annyi bizonytalanságot okoz, hogy döntéseket kell hoznunk.”-kezdte a kétszeres Dakar-győztes Gerard de Rooy.

Az egyik ilyen döntés, hogy Gerard de Rooy nem indul versenyeken és a De Rooy cég csökkenti a támogatását.

„Szeretnék továbbra is aktív lenni a szervezésben és támogatni a csapatot. A csapatnak rengeteg tapasztalata van és ezt nem akarjuk veszni hagyni.”

Az öt kamionból hármat, két Powerstart és egy Trakkert eladnak. A csapat igény esetén vállalja a szervizelést és a karbantartást. A motor minden esetben a Team De Rooy tulajdona marad, amit bérelni lehet a csapattól.

„Két Powerstart megtartunk. Ezek bérelhetőek vagy lízingelhetőek lesznek, ahogy az elmúlt években is történt. Ez lehetővé teszi, hogy a Team De Rooy egy karcsúbb formában vegyen részt a versenyeken. A Team De Rooy nem szűnik meg.”-zárta a holland.